Ekot

Här hemma ekar det väldigt mycket sedan några veckor tillbaka. Viggo härmar i stort sett allt man säger, vilket gjort honom enormt stor (igen) på bara några dagar! Han verkar ha klister i huvudet också, för orden han härmat fastnar och han använder dem själv mer och mer. Varje morgon t.ex. står Fia vid ytterdörren när jag och Viggo ska till dagis, oftast får hon inte följa med och Viggo säger "Bo'tt!" "Go'in!" (Bort! Gå in!) Andra nya ord i vokabulären är enna (regna), gunga, inga (ringa/ringer) bannebann (tunnelbana), Iss (Liz, dagisfröken), dast (saft), mat, Coca (Coca Cola), inka (skinka), mun och säkert några fler som jag inte kommer på just nu.
 
 
 

Visst ja, jag är gravid

Jag har fått kritik för att jag inte uppdaterar om magen. Svaret på det är att magen står still och inte mycket att uppdatera om. Här är en bildsammanfattning av de senaste 6 veckorna:
 
 
Det händer som synes inte mycket. Däremot fortsätter lilla våfflan att sparka hej vilt, och av dem att döma tror jag att h*n ligger längre ner än vad Viggo gjorde. Den senaste veckan har jag fått orimligt ont i fogarna, så att gå kvar på jobbet 100% fram till slutet av januari känns väldigt långt borta för tillfället. Dock tar jag mig ännu igenom dagarna och jag tar dem som de kommer.
 
I morgon ska jag iväg till barnmorskan igen, fick ställa in förra veckan när jag var sjuk. Kanske, kanske, att det kommer en uppdatering då igen, jag är ju faktiskt ledig två dagar i rad nu (för att sedan kånka på jobbet följande 8...)!

Utökad repertoar

Lilla snigel, Imse vimse spindel och Blinka lilla stjärna är de tre sånger Viggo har kunnat ett tag. Han har dock slagit på knäna och sagt "boom boom" och på bröstet med orden "dunk dunk" sedan en tid tillbaka, och jag och Niklas har förstått att det måste vara ytterligare en sång i repertoaren men inte lyckats lista ut vad det kunnat vara.

Idag kom Niklas ihåg att fråga på dagis, och såhär går den:

"Boom boom, boom boom, låter stora trumman (slår i takt på knäna)

Tick tack, tick tack, klockan går (vickar med pekfingret fram och tillbaka)

Dripp dropp, dripp dropp, regnet faller sakta (smattrar med fingertopparna mot golvet)

Dunk dunk, dunk dunk, hjärtat slår (klappar där hjärtat sitter)"

Han är ju jätteduktig!

RSS 2.0