Hösten flyttar in

Jag har letat i en evighet efter ett mer höstigt tyg till nya vardagsrumsgardiner. Björkarna utanför har gulnat och tappar löv sedan länge, medan träden i mina fönster fortfarande stått i vårskrud. Efter att ha åkt runt hela västerort i omgångar ställde jag mitt hopp till Ohlssons Tyger i Sickla - och BINGO! Att de hade 30% precis just igår var inte heller fel! Nu ska jag bara orka sy en till...


Bobyggarinstinkten

Igår var jag grymt effektiv på jobbet! Jag fick upp en dubbelpall och nio backar med barnkläder och fyllde på både butiksytan och lagret. Grymt strukturerat dessutom! På kvällen fortsatte min effektivitet med att ta hand om "strykhögen" som blivit på gästsängen. Jag ropade till mig Niklas och tvingade honom att vika lakan med mig, flyttade om i linneskåpet för att få plats med alla handdukar, stuvade ner sambons kläder i en förvaringsbag och tvingade honom att stryka. Jag efterlyste också en blå IKEA-påse som jag saknat under mina turer till tvättstugan och fick beskedet att den låg under sambons säng. I den låg ytterligare Niklas-käder som skulle slängas/skänkas och gravidbossen tvingade den blivande pappan att göra slag i saken.

Niklas somnade fort. Det gjorde inte jag. Med ett yrväder i magen och värkande trötta knän sågs ingen John Blund i sikte. Efter 2 ½ timme gav jag upp och gick upp och gjorde lite nytta vid strykbrädet i stället. Därefter satte jag mig och sorterade våra viktiga papper, skrev ett nytt register och arkiverade. Efter det tyckte jag att jag borde vara tillräckligt trött och återvände till sängen. Det gick ytterligare någon halvtimme utan ögongrus. Jag tänkte att jag kanske var hungrig, gick upp igen och bredde några smörgåsar. Efter lite nattamat och tidningsläsning återvände jag till sängen ytterligare en gång, och lyckades somna till slut.


Saker på fyra hjul

Tre lediga helger återstår innan jul, TRE! Som tur är lyckades jag få ut denna söndag i komp så att vi kunde ta oss iväg och titta på barnvagn. (För de som inte redan vet är vår beräknade födsel den 21 februari.) Sagt och gjort begav vi oss till Barnens Hus och Babyproffsen för att försöka sålla lite i barnvagnsdjungeln. Jag är en av de som föredrar en barnvagn av den rejälare sorten och gärna av ett väl beprövat märke. Efter lite research på nätet igår var jag redan inställd på en Emmaljunga (även om jag fortfarande är öppen för förslag). Just nu är siktet inställt på Emmaljungas City Cross, men sambon brukar ha lite svårt för saker som "alla andra har". Han har ett behov av att överbevisa den stora massan tror jag ;-) Själv kan jag tycka att en bästsäljare förmodligen har blivit det av att ha uppfyllt de krav som de flesta ställer på produkten (och vi är nog precis lika Svensson som alla andra!).

Efter jakten begav vi oss ut till Stenhamra för att byta däck. Förra året kom den första snön den 21 oktober, av bloggens historia att döma. Nu är jag redo! Kvällen bjöd också på tacos hemma hos svärföräldrarna innan vi slutligen begav oss hemåt.

Hälsning inifrån

Hej alla tappra läsare!

Nu har pappa och vovven åkt norrut med farfar, för att stänga igen stugan för vintern. Mamma bjöd på nybakta kärleksmums innan avfärd. Själv har jag har sussat sött här inne hela dagen, medan hon tvättat, städat och bakat. Jag knuffas lite på morgonen för att få fart på mamsen, lever stillsamt på dagen och kommer igång igen sent på kvällen eller natten. Rätt gôtt att kunna göra som man vill!


RSS 2.0