Verkligen ingenting

Det klagas lite på att jag inte uppdaterar så ofta. Jag jobbar typ jämt nu och har inte särskilt mycket att berätta. Jag jobbar, sover och äter, that's pretty much it. Grubblar lite över min cykel gör jag också. Fick ut 700:- från försäkringen, vilket kanske räcker till ett nytt cykelhjul. Jag vill ha min cykel! Tusan att jag aldrig skrev upp ramnumret! Har du en tvåhjulad vän så gör det.

Övning

...ger färdighet, heter det. Med ytterligare lite träning, och om jag därtill kan hålla räkningen på antal maskor och varv, kanske jag snart kan börja tillverka förstahandssorteringsexemplar också :-P


Påsktraditioner

Påskafton ska firas traditionsenligt. Vi startade med en brakfrukost i "hotellets" anda och målade dagen till ära våra frukostägg.


Överst från vänster:
Niklas, Håkan, Lukas
Johanna, Ludde, Mamma

Efter frukosten åkte vi över till föräldrarnas uppehälle. Det verkade som att påskharen varit där under natten, så vi fick leta ägg. Man undrar lite hur svårt det egentligen kan vara att gömma ägg i en liten tvåa, men för somliga (läs Ludde och Niklas) tog det ganska lång tid att hitta sina påskägg.


Lost friend

Vi kom in på ämnet cyklar igår när vi åt frukost. Jag pekade ut från köksfönstret var min cykel står. Stod...??? Stulen.

Cykeln, jag saknar dig!

Ingen prima ballerina

Det var inte alls lätt att lära sig virka kakor! Har säkert suttit sju timmar med Ballerina nr 1. Om vi inte fått det förr lär det börjat växa gråa hårstrån på både mig och syrran. Vi har konsulterat varandra via både telefon och webcam flera gånger under dagen, men inte gick det mycket bättre för det. 


Så här skulle man inte göra.
 

Detta är inte heller helt rätt.

Jag återkommer när jag fattat grejen.


En fin vän

Det är nåt speciellt med dig, Johanna. Du har funnits där för mig många gånger.
Jag tror att det är såhär en riktig vän ska vara. Och det verkar inte finnas så många såna där ute.
Du har ett alldeles fantastiskt stort hjärta, det vet jag
.

Hur glad blir man inte?!


En smygrökare i bilen?

I morse var det stormöte på jobbet. Då fylls vårt lilla personalrum till brädden, och det är bäst att vara på plats i tid för att få skön sittplats. Sagt och gjort lyckades morgontrötta jag komma hemifrån 5 minuter tidigare än vanligt. Innan jobbet lämnade jag Fia hos dagmatte. När jag klev ur bilen kände jag samma brända lukt som igår, så jag gick ett varv runt bilen för att kolla om det var något på tok. Det tycktes som att det satt en liten blossande gubbe innanför höger bakhjul, för det fullkomligt bolmade ut rök! Mina extraminuter fick snällt styra kosan mot bilverkstan och fötterna fick bli mitt transportmedel resten av vägen till jobbet. Otroligt nog kom jag bara 3 minuter sent.

Utredningen av den lilla blossande gubben visade att bromsoket behövde bytas. Detta också alltså. Tre och ett halvt tusen för lite rök! Jo, jag tackar.

Svart hund

Överge mig inte! Jag känner bara inte att jag har något intressant att dela med mig av för tillfället. Har fått en liten Churchill-sk black dog , men hoppas att mina projekt snart kan få mig på fötter igen.


Nu är glada julen slut

Igår åkte vi ÄNTLIGEN till tippen med förra årets julgran. Den har stått och skräpat på balkongen sedan nyår, och jag kände att det var hög tid att ge plats för oss själva där i stället.

Projekt balkongbänk är nu påbörjat! Ser inte mycket ut för världen nu, men vänta bara :-)


Yay!

Tusen tack till virkalitenkaka för dina kakmönster! Nu återstår bara att reda ut alla virkbegrepp och fräscha upp kunskaperna.

Tyst som i graven

...är det här. Det händer inte så mycket. Jag väntar på att sätta tänderna i nya projekt. Trots att jag varit ledig två dagar den här veckan har jag inte så mycket som rört en spik. Börjar dock tråna efter den där balkongbänken nu när våren lurpassat ett par gånger. Har också blivit sugen på Amigurumi (virkade djur m.m.) och Miyuki (pärlor). Efter att ha blivit grön av avund på diverse bloggsidor har jag nu klickat hem boken Nye perledyr av Ingrid Moras. Blir lektion i danska på samma gång.

Snart har jag inte tid att jobba längre :-P



Får det lov att vara en kaka?

Någon som har ett kakmonst... jag menar KAKMÖNSTER, att dela med sig av?


Extraknäck

Idag har jag börjat mitt nya jobb. I stället för att generera pengar slukar det några kronor varje gång, men i längden är det värt det. Med visst motstånd fick jag äntligen med mig sambon ut på övningskörning och jag har debuterat som handledare. Så idag har vi startat, stannat, startat, stannat, startat, stannat.... i oändlighet! Början på en lång resa, som jag hoppas han tar sig igenom med mycket vilja och lite jävlaranamma!


Straffet

När jag var yngre trodde jag inte riktigt på det där med pollenallergi. Jag såg det som en ursäkt för tjejerna i skolan att inte delta i utomhusidrotten. Vara allergisk mot våren liksom?

Jag blev straffad för min skepsis. Vid tjugo års ålder började våren trakassera även mig, och det med besked. Alltsedan dess får jag akta mig för frukter, nötter, jordgubbar, katter och nu tydligen mina fina liljor. Jag fattar och tar tillbaks vad jag sagt! Kan jag snälla få bli som förr igen?!


Slappardag

Idag har jag slöat hela dan, helt utan dåligt samvete. Sovmorgon utan ett enda alarm (blev till 10), film och godis i soffan och den gamla serien Skilda världar på Youtube. Precis en så skräpig dag som jag behövde!

Sleeping Beauty

Det här med att sova har jag inga större problem med. Oftast kommer jag knappt ihåg att jag lagt mig, jag somnar nästan alltid på två röda. Är jag trött och inte har något bättre för mig går jag gärna och lägger mig hyfsat tidigt, även om jag är ledig dagen efter. Detta hände även igår, sambon tycker jag är lagom rolig.

"Men kom och lägg dig du med så kan vi mysa lite".
"Ska gå ut och kissa hunden. Men du kommer hinna somna innan jag kommer tillbaks."
"Nej, jag ska hålla mig vaken."

Max fem minuter går. Johanna sover.


Dags att boka

Snart klär sig Stockholm i vårskrud och visar sig från sin bästa sida. Passa på att boka din vistelse på Hotell Mirabell och umgås med mig!

Lediga helger att boka:
v.17     v.20     v.22     v.25     v.27

Trolleri med schema inte helt omöjligt.

När ses vi?


RSS 2.0