Att röja upp en krigszon

Här hemma ser det ut som om kriget dragit fram. Det värsta är nog inte det, utan att verkligheten sett ut så sedan en bra tid tillbaka..! Och när jag äntligen fick någon dag ledigt åkte jag på förkylningen from hell, som gett mig mer eller mindre konstant huvudvärk i fem dagar. De enda som fått komma innanför vår ytterdörr de senaste veckorna är Lotta och Katarina, som nog vant sig vid stöket vid det här laget. Fast jag tror att det kliar lite i fingrarna på dem :-P
 
I helgen har vi åtminstone ÄNTLIGEN införskaffat en Expedithylla till Viggos rum, där han kan ha sina leksaker. Rummet blev otaliga kvadratmetrar större sedan pinalerna kom upp på höjden. Det (fortfarande) halvfärdiga köket kunde flytta in ifrån vardagsrummet och hans bord och enda stol (3 små pinnstolar läggs till julönskelistan) har intagit sin nya plats. Rummet börjar ta form, även om det är en hel del pill och fix kvar för att få det riktigt fint. Mer funktionellt är det i alla fall.
 
Och för den som behöver en verifiering av mormoderns senaste skryt: Viggo lärde sig igår att säga "mommo".

Kocken som aldrig tar rast

Jag skulle bli mäkta förvånad om Viggo inte blir kock när han blir stor. Morgnarna börjar allt som oftast med att man hör ljuden skrammel skrammel, tass tass tass, kloink, tass tass tass, skrammel... när han ihärdigt springer mellan vårt kök och hans för att hämta fler kastruller.
 
Alldeles nyss var han obevakad för ett ögonblick, och när jag tittar in i vardagsrummet står han vid soffbordet med grillpannan och en flaska flytande margarin som han hittat i kylskåpet. En liten klick i pannan och sen försvinner han till köket igen för att målmedvetet plocka fram en stekspade ur diskmaskinen..! Är han inte intelligent min son?
 
 

Sångstund

Inte ens tuppen är vaken. Jag har börjat självvakna vid sexsnåret, eftersom Niklas går upp då. Idag är dock andra sänghalvan tom redan, far i huset åkte på fiskehelg till Hälsningland igår. Det skulle bli jobbigt med Viggo trodde jag, men igår hade vi en jättemysig kväll tillsammans!

Han hittade sin sångpekbok och satt och bläddrade i den (kors i taket!). Jag satte mig då vid honom och började sjunga på Lilla snigel när han kom till den sidan. Han sken upp som en sol! Efter en stund började han också sjunga "tatta-de" och peka på snigeln. Sedan bläddrade han lite till och jag pekade på nästa djur och sa "spindel". Då började han peta med fingrarna precis som man gör i Imse vimse spindel!

Sannerligen har det gjort gott att börja på dagis!

Bäst i stan

I morse var det upp med tuppen igen, trots ledig från jobbet. Viggo skulle på kontroll på BVC 08:15, men som alltid sedan dagisstarten var han pigg och vaken redan 06:45. Jag ser en trött vinter framför mig...

Väl hos Åsa på BVC fick vi frågor om mat, sömn, motorik, tal osv. Han kan ju faktiskt en hel del, men det är svårt att ta på när frågorna ställs bara rakt uppochner. Några ord han använder är:
Mamma
Pappa
Ia = Fia
Bim/bimbi = mobil
Kå' = skål!
Ta' = tack
Hej
Herårå = hejdå (då)
Pa'pa = lampa
Iiih = fågel (som i måsarnas läte)

Dagens siffror: vikt 14 340 g, längd 85 cm, huvud 51 cm. Fontanellen hade växt ihop precis som den ska. Han fick jättemycket beröm för att han håller sin fina kurva, trots att barn är som mest aktiva mellan 1 och 2 år.

Såhär ser de ut, BVC:s finaste kurvor!


Knytkalas

Ikväll ska vi på knytkalas på dagis, så laga mat stod på dagordningen denna lediga dag. Med en Viggo hemma är dock det mesta svårt att uträtta. Ett obevakat ögonblick hade han tagit sig upp på köksbordet och tjuvnallade av pajdegen. Den räckte trots det, jag hade gjort dubbel sats för att ha i frysen till nästa gång. Nu ska jag lyckas hålla honom borta från spisvreden så vi slipper svart eller simmig paj till middag.




RSS 2.0