Hos gammelfarmor

Igår fyllde Niklas farmor 88 år, och vi var där och firade! Vi passade också på att ställa upp fyra Lundin-generationer framför kameran. En i raden skulle dock trilskas och var svår att få med utan fartstreck - gissa vilken? ;-)


Efter mat i kusinernas magar blev stämningen trevligare och vi lyckades få flera fina foton på de små. Här är ett smakprov!


Blä!

Jag måste utagera min frustration över folk som tar sig friheten att förpesta andras tillvaro genom rökning! Jag har verkligen ingenting emot att folk tar död på sig själva i förtid om det är det de vill, men att jag ska behöva stå ut med grannarnas balkongrökande tycker jag inte är okej! Jag vill kunna öppna fönstret om det är för varmt och sitta på balkongen och njuta av en fika i vårsolen utan att behöva andas in det där giftet. Äckligt är vad det är!

Herr Grinolle och Mr Sömntuta

Idag har min kollega Maria varit här med sin son Lukas, som är en dag äldre än Viggo. Att det skulle ta 11 veckor innan vi sågs ingick väl inte i planeringen, men den som väntar på något gott... Pojkarna visade båda sina karaktäristiska sidor idag: Viggo gnällde mesta tiden medan Lukas sov sig igenom hela fikabesöket.


Lever han?

Någonting har hänt. När vi kom hem från BVC strax före två somnade Viggo ganska omgående. Nu, fyra timmar senare sover han fortfarande som en stock, liggandes på mage på gästsängen. Jag har tittat till honom flera gånger för att se att han verkligen lever, och visst andas han. Synd bara att jag själv inte gjort minsta lilla vettig grej under alla dessa timmar...

Må-bra-dag

Nu är äntligen Junosängen uppackad och ihopskruvad! Är extremt trött på att ALLTID ha kartonger av något slag i gästrummet. Nu finns det en kvar som ska ner i källaren (om den får plats där!).

Viggo blev pytteliten i den nya sängen. King size bed kan man kalla det :-) Det kommer dock dröja ett tag innan han kommer sova i den nattetid, den står nämligen i gästrummet och går inte igenom dörrhålet monterad, och än tycker jag att han är för liten för att flytta ut. Han skulle kunna sova i vaggan ett tag till, om han bara ville. Just nu sover han jättebra så länge han får ligga bredvid mamma i dubbelsängen, och så länge jag får sova är jag nöjd!

Idag tog jag mig i kragen och gick en promenad med Fia och Viggo. Det var hur härligt som helst! Vi var ute en hel timme och passade på att slå oss ner på klipporna vid vattnet en stund. Jag älskar verkligen att ha vatten precis om knuten! Släng dig i väggen, Pankasjön!


Välstruken bebis

Att stryka eller inte stryka bebiskläder... Det visade sig hursomhelst vara omöjligt att stryka de yttepytte-små plaggen, tills jag kom på att jag hade ett resestrykjärn som lämpade sig ypperligt till just bebiskläder :-) Äntligen kom det till användning igen, efter sex år i skymundan.


Falskt alarm

Jag ringde upp QPark för att lokalisera vår parkeringstransaktion, och tydligen har de haft problem med debiteringar under februari, som nu har dragits från berörda kort. I februari parkerade vi ju en hel del, i samband med förlossning och återbesök, så problemet är nu utrett!

Mystiska försvinnanden

När jag loggade in på internetbanken för någon dag sedan, fick jag syn på en transaktion på 35:- från QPark på mitt och Niklas gemensamma konto. Jag tänkte att jag skulle fråga honom om det, för jag kunde inte dra mig till minnes att han sagt något om att han parkerat för "våra" pengar. (Inte för att jag är småsint, men jag vill gärna ha koll på småslantarna nu när varje krona blivit mer värdefull.) Hursomhelst glömde jag bort det, men idag såg jag ännu en parkeringstransaktion på 35:- Den här gången frågade jag honom, och hur vi än vänder ut-och-in på våra hjärnor kan ingen av oss dra sig till minnes någon parkering. Förra veckan var dessutom Niklas hemma från jobbet, så något bortglömt lunchställe kan det inte heller vara.

Nu är jag rädd att något av våra Visakort kan ha blivit skimmat! Ska ringa QPark i morgon och försöka få reda på mer om transaktionerna. Det här är lite läskigt!


Bloggtorka

Jag vet, alla ni som förgäves tittar in här i hopp om ett nytt inlägg, jag är jättetråkig! Men faktum är att det inte finns så mycket intressant att skriva om, och skulle det ändå göra det så har jag inte tid eller är alldeles för trött för att blogga. Min son tar upp väldigt mycket tid, han sover totalt max ca 3-4 timmar mellan klockan 09-01 (ska det verkligen vara så?!).

Nätterna går relativt bra, jag brukar inte minnas så mycket av dem på morgonen, så jag antar att de då varit problemfria. Det blir sällan chans till att komma i säng före ett, då någon envisas extremt med att hålla sina "magtider". Därefter löper natten ganska smärtfritt, ammar en till två gånger under natten med något blöjbyte, men senare än 08:30 vill han inte "gå upp". Då är det en yrvaken mamma som måste hålla sonen i sittande position och med grusiga ögon titta på smilfinken. Han börjar alltid dagen så: Gnäller, ammas liggande och när han ätit färdigt fortsätter han gnälla tills han fått sätta sig upp och börjar då gurgla och le mot mamma. Ganska mysigt förvisso, men jag önskar ändå att jag hade fått sova ett par timmar till.

80% av hans vakna tid är det skrik, eller tendens till skrik. Jag skulle inte säga att det är kolik, han är bara inte nöjd. Det känns som att han blir rastlös ganska lätt. Han kan sitta några minuter och flaxa i sin bilstol, tittandes på en leksak, sen vill han bli upplockad och göra nåt annat. Favoriten är att gunga i mammas famn till musik, eller hoppa på mammas mage.

Ja, det är väl det jag sysslar med på dagarna; försöker tillfredsställa min bebis. Tröttsamt? JA (men jag tycker om honom ändå)!

Testing testing

Det här med att blogga från mobilen är visst inte helt lätt. Bloggportalen verkar inte helt kompatibel med min webbläsare, det gick något bättre efter att ha installerat Opera Mobile. Nu KAN jag ladda upp bilder, men bara i liggande format än så länge. Måste dessutom skriva i html-redigeraren. Får se om jag har tålamod med det här...

Inuti nötskalet

Efter en helvetisk natt där jag vaknat varje timme av gnällig bebis eller toalettspringande sambo, gav vi oss av till BVC. För en gång skull hade jag några minuter tillgodo när vi kom fram, vilket såklart var helt onödigt just idag, vi fick vänta 25 minuter på att få komma in!

Väl där klämde och kände läkaren på Viggo, som (som alltid när vi är på BVC) var på ett strålande humör och sa inte ett pip. Allting såg bra ut, Viggo visade att han både kan kissa och bajsa, log och flirtade även med barnsköterskan. Sedan förra veckan har han vuxit en hel centimeter! Dagens längd 58 cm, vikt 5295 g.

Nu till något helt annat. Sedan jag fick barn har jag blivit extremt "fixig" av mig, och plockar och grejar överallt. Det är inte helt bra, då jag hela tiden ser nya saker medan jag håller på med en annan, och således aldrig blir klar.

Det här är jag i ett nötskal: Jag ska ställa ner en diskad plåt i lådan under spisen. När jag gör det ser jag två andra skitiga plåtar ligga däri och plockar ur dem för att diska. Då ser jag plötsligt hur smutsig själva lådan är, och drar ut den för att dammsuga och torka den. När jag drar ut lådan ser jag att det är väldigt smutsigt även innanför den, under spisen. Jag kommer på att jag lika gärna kan dra ut spisen och torka bakom den - vilket var välbehövligt! Och när vi ändå är igång kan jag ju passa på att rengöra ugnsluckan, gallret och insidan av ugnen!

Såhär håller jag på... Jag kommer få gråa hår!

Work in progress!

2 månader

Jupp, tiden går och idag (läs igår) blir grabben 2 månader. Han brukar ha en solskensstund varje morgon och har nu börjat "svara" med ett leende och lite gurglande då och då. Den här dagen började likadant, men resten av den har mest innehållit skrik de stunder han inte sovit. Jag lyckades till slut få ett par bilder på honom efter ett välgörande bad.

I morrn ska vi till BVC för läkarkontroll, får innerligt hoppas att jag håller mig frisk och kan åka! Niklas har legat hemma två dagar i nån magsjuka, och är nu förpassad till gästsängen för att minska smittorisken något.


Say cheese

Just som jag skulle fota mina älsklingar i soffan sprack Viggo upp i ett leende!



Solsken i blick

Viggo 8 veckor

Äggmålarfrukost

Påskafton är inte påskafton utan äggmålarfrukost! Även i år hade vi sällskap, den här gången av familjen Grimming. Valter fattade snabbt grejen och hade svårt att slita sig från tuschpennorna.


Under dagen försökte jag och Rebecca få ihop kusinerna på ett "i-bara-blöjan-kort" utan lyckat resultat. Valter ville däremot gärna klä på Viggo där han låg alldeles naken i soffan. En puss gav han också gärna bort!


Skitglad

I morse bjöd Viggo sina föräldrar på en serie leenden! Han klämde ihop ansiktet och tryckte ut en brakskit, sen fyrade han av ett jätteleende! Det gick inte att ta miste på att det var av just den anledningen han blev så lycklig, för ett par timmar senare kom en favorit i repris, och mamma fick än en gång se en bokstavligt skitglad son!

I'm back!

Efter några härliga dagar i Falköping styrde vi idag kosan hemåt igen. Det är alltid lite vemodigt att lämna familjen, men samtidigt väldigt skönt att komma hem till sitt.

Det låg några försändelser på dörrmattan när vi kom hem, bland annat ett mystiskt brunt kuvert adresserat till mig. Inte blev det lättare när jag öppnade det heller. Däri låg ett presentkort på Hesselby Slotts spa, och jag har ingen aning om vem avsändaren är! Någon som vill ge sig tillkänna?

Tack, vem du än är!

RSS 2.0