Min son kan allt!

Nu springer tiden sådär fort igen! Vilket i och för sig är bra, för snart är det semester! Bara två veckor kvar, och massor att göra på jobbet, så det fortsätter nog att gå fort.
 
Mitt i allt "fort" lär sig Viggo nya saker, hela tiden! Han kan allt vid det här laget (tror jag, som den stolta mamma jag är). Det räcker med att han iakttagit oss en enda gång med att göra saker, så är härmapan framme direkt!
 
Härmapan kan bland annat:
Äta själv mer kontrollerat.
Vattna blommorna.
På eget bevåg hälla upp mat till hunden.
Stoppa pengar i sin sparbössa.
Hitta mammas plånbok. Gissa vart pengarna tar vägen?
(Nästan) ta på sig skorna när man säger till honom, eller om han själv vill gå ut.
Vet minsann hur en sprayflaska ser ut och låter. "Scchhh!"
Topsa öronen. Begagnade tops ur sophinken funkar bra.
Klättra i och ur sin matstol själv.
Självmant gå till badrummet när han bajsat.
Låsa upp mammas mobil.
Öppna skruvlock.
 
Jag kan fortsätta rabbla upp små och stora saker i oändlighet, för jag är en löjligt stolt mamma!
 
 

Lunch

Idag knyckte jag bilen till jobbet. Precis när jag parkerat i Vällingby kom jag på att jag gjort det igen; fått med mig båda barnvagnarna. Det blev en tur hem på lunchen för att lämna den ena. Haffade en meny på donken och åt hemma med Niklas som sällskap. Hans lunch såg något sundare ut.




Filter

Dammsugaren har luktat illa länge. Jag har bytt påse vid behov och tittat till filtren, som inte sett nämnvärt smutsiga ut - tills jag köpte ett nytt och såg att det visst är vitt på båda sidor från början! Man ska nog byta hepafilter oftare än vart fjärde år...

 
 

Regler, regler...

Förra veckan var vi på möte på dagis, där vi fick information om verksamheten, inskolning m.m. Inskolningen varar hos oss ca två veckor, varav de tre första dagarna närvarar föräldern hela dagen, och följande sju dagar ska föräldern finnas "standby" och nära tillhands om barnet behöver.
 
Detta väckte frågan hos mig om man då får ta ut föräldrapenning under inskolningen? Niklas är knappast "standby" på sitt arbete en timme bort, och han kommer ha huvudansvar över inskolningen. På dagis visste man inte svaret, och nu när jag googlat har jag förstått det som följande:
 
- Under de dagar som föräldern är med hela tiden på förskolan får man ta SGI-föräldrapenning för hela dagen.
- Under övriga inskolningsdagar och förälderna inte är närvarande får man inte ta ut föräldrapenning på SGI-nivå. Man kan dock ta ut en hel lägstanivådag, förutsatt att man är med barnet minst 1/8 dag, eller SGI-ersättning för den del av dagen som föräldern spenderar med barnet. Går barnet själv på förskolan mellan t.ex. 9-15 kan man ansöka om 1/4 SGI-dag (=2h), en hel lägstanivådag eller 1/4 SGI + 3/4 lägstanivå.
 
Struligt, javisst! I vårt fall tar vi nog ut semester i stället, för enkelhetens skull. Hoppas att jag hjälpt någon av alla andra stackars föräldrar som står under Försäkringskassans försörjning och alla dessa regler..!

Duktig slarvmaja

Wohoo! Jag var hos tandläkaren idag, första gången sedan hösten 2009, och trots lördag hela veckan och dålig tandborstsrutin hade jag inga hål alls! Två vilande tandvårdsbidrag resulterade i en debitering på ca 500:- För 3,5 år! Jag kanske skulle fira med ett frisörbesök eller den där cykeln..?

RSS 2.0