Nybyggarna

Det här inlägget skulle egentligen handla om mitt balkongbänksprojekt, men när jag skulle fota bänken upptäckte jag något otäckt! Om inte det här är ett GETINGBO, så säg mig vad! De har invaderat min skapelse och jag är skräckslagen! Ta bort det någon, snälla!



Söndagscafé

Idag har jag verkligen njutit av min lediga söndag! Direkt när vi vaknade tog jag med mig sambon till Riddersviks Gård för lite söndagskaffe. Samtidigt passade vi på att ta en rejäl promenad i skogen, längsmed bryggan och runt bland alla flådiga villor. Rekommenderas starkt när du kommer hit!





Begreppet "Speed shopping"

Jag har varit en dålig bloggare på sistone, av flera orsaker. Den främsta är så enkel som att det inte händer ett jota. Min för närvarande urtrista vardag är inget jag vill tråka ut mina få läsare med. En annan anledning är att min dator fortfarande ligger i koma.

Bikinin blev i alla fall komplett, med ytterligare ett Tradera-klipp. Överdelen blev visserligen tre gånger så dyr, men jag fick den ju!

Idag har jag och N varit runt på Speed shopping. Jag hatar verkligen den typen av shopping! Trots det är det den enda typen jag praktiserar nuförtiden. Man vet vad man ska ha, åker till en butik som kan ha det, tittar snabbt om de har något annat man vill ha med sig hem, betalar (om man hittat vad man sökt), åker till nästa inköpsställe. Man blir hungrig, köper något snabbt, fortsätter sin shoppinglista och åker till slut hem med huvudvärk. Shopping är verkligen ingenting jag njuter av längre. Bästa botemedlet vore kanske att åka till en grannkommun och strosa runt på ett nytt ställe. Avsätta tid till nya upplevelser. En lunch bestående av något annat än hamburgare med ett syfte utöver att mätta magen.

Men när?


Försenad otur

Fredag den 13:e kom sent den här gången. Med ränta dessutom. Idag går det mesta fel:

- Jag är konstant trött, tror nästan att jag lider av någon narkoleptisk sjukdom. Efter att ha försökt få sova i fred i två och en halv timme på dagen gav jag upp. Folk tyckte det var en bra tid att ringa och sms:a just mellan 13-15:30 idag. Konsekvens: arg.

- Min efterlängtade bikini som jag beställde från H&M leverades med fel överdel, och den rätta är slut överallt. Jag som verkligen sett fram emot den!

- Den två veckor långa väntan på en traderaklänning kom - och satt väl sådär.

- Min datorskärm slocknade plötsligt, och kort därefter tystnade datorn och kan inte återupplivas.

Dumma dag!

Hej, jag heter Mario.

Usch, vilken vecka! Jag håller på att gå upp i sömmarna och får passa tungan för att inte skrika rakt ut. De där målsamtalen man haft år efter år är bara bullshit. Alla fina ord om personlig utveckling, ledarskapsroller, vilket fint jobb man gör, interna utbildningsmöjligheter... Den sista månaden har alla säljare stoppats in i en konverteringsmaskin och omvandlats till tv-spelsgubbar, som helt och hållet styrs av kontrollen. Inget utrymme alls för eget kreativt tänkande eller möjligheter att själva planera vår tid och prioritera uppgifter. Varenda liten minut ska följas enligt chefens planering. Igår fick jag lunch kl. 15 efter att ha arbetat sedan klockan 8.. Det finns dessutom en påtaglig ovilja till att bevilja ledigt, trots att jag lagt in om ledighet 4 veckor i förväg, och ställt upp och arbetat ihop 21 komptimmar. Mario är ytterst nära att säga upp sig.


Yttepytteliten

Idag anlände mina pärlor som jag beställde för någon vecka sedan. Jag trodde inte att det skulle bli lätt att börja med pärldjuren, men jag hade inte räknat med att pärlorna var så yttepyttesmå! Inte heller trodde jag att min syn skulle ställa till det för mig som den gör. Usch, jag känner mig mer och mer tant.

Ett tag verkade det ändå som att jag hade lite snits på skapelsen, men lyckan var kortvarig. Vips gick tråden av, och mitt tålamod tröt. Kanske börjar om en annan dag, men nu är klockan på tok för mycket för tålamodsprövningar.

Men visst kan man skymta ett litet ekorrhuvud?




Och så här yttepytteliten är den jämfört med en 33 cl burk:


Efterlysning

Har du sett mitt turkosa liggunderlag med ryggstöd? Har kommit på vift under flytterna. Oumbärlig vid badstranden! Vänligen kontakta dess rättmätiga ägare.


Virkat

Så här långt har jag hunnit med mina virkalster hittills. Storasyster anlände till huvudstaden i kväll med virknålen i högsta hugg. Genast synade vi varandras arbeten, och jag tror att lillsyrran vann - igen. Vissa saker förändras aldrig ;-)

 


Dammsugare, Waferskex, chokladboll och Ballerina


Galltvål

Måste såhär i tvättsvängen tipsa om galltvål, min bästa vän när det gäller att ta hand om fläckar som vägrar gå bort i "vanliga" tvätten. Förra året räddade den mina vita byxor från en oljefläck och idag har den duktigt tagit hand om löptikens spår på lakanet. Galltvål is the shit!


Prisa tvättstugan!

Så är de här, de där lediga dagarna. Halv tio började jag dagen med att samla ihop tvätt. Blev till slut nio maskiner! Så går det när man samlar tvätt på hög en månad. Säga vad man vill om tvättstugor, men i såna här lägen är de guld värda! Enorm torktumlare och ett torkrum som sväljer sjuttioelva lakan, till skillnad från vardagsrummet.

Jag insåg efter sjätte maskinen att tiden inte skulle räcka till. Efter en glutt på bokningstavlan fann jag att även följande tre timmar var lediga - YES! Det är jag och tvättmaskinerna idag. Undrar vad sambon ska kompensera mig med..? :-P


Valborgshelg

Två lediga dagar har passerat, och jag har inte gjort något alls. Eller jo, kliat mig i ögonen och letat som en tok på nätet efter rocaillespärlor. Verkligen waste of time, men jag ställer mitt hopp till kommande två lediga dagar på tis-ons.

Igår var det Valborg. Hade funderingar på att gå och se nån eld, men eftersom luften var lite kylig stannade vi hemma i soffan med brus, ost och kex. Inte dumt det heller! Fick dessutom sällskap av Söder och Linda ett par timmar.

I morgon väntar ännu en arbetsdag. 8-19, rena tortyren om du frågar mig. Bäst att hoppa i säng om jag över huvud taget ska orka upp. Ögonkliet underlättar knappast en god natts sömn.

RSS 2.0