En morgon i Murphy's tecken

I natt vaknade jag av en obehaglig känsla att någon (förutom sambon) var närvarande i rummet. Undra på det! När jag slår upp ögonen sitter Fia vid husses sängsida och stirrar. Hon får inte vara i vårt sovrum och har heller aldrig försökt tänja på den regeln. Någonting vill hon uppenbarligen. Hon kanske är toanödig? Jag klär sömnigt på mig och ramlar bokstavligen ut i trapphuset, med en ond ryggmuskel som resultat. Väl inne och nedbäddad i sängen igen hörs en signal från brandvarnaren. Den säger att den är trött. Undra på det, så som vi belastat den de senaste veckorna :-P I efterhand slår det mig att det kanske är brandvarnaren som gjort hunden orolig. Jag får väl aldrig veta.

Efter en natt med ryckig sömn håller jag nästan på att försova mig. Snabbsminkad, raggarduschad och med mackorna i en påse går jag och hunden ut till bilen. Fia får sitta fram, igen. Sommardäcken ligger FORTFARANDE i bagaget. Rutorna är väl dolda bakom vinterns frost och jag blir omedelbart påmind om nattens bravader när jag börjar skrapa. Muskeln gör ruskigt ont! Men rutorna måste fram och jag skrapar. Bilresan till dagmatten går bra, jag har bråttom, men kanske hinner i tid till jobbet. In i porten. Bort till hissen. "Ur funktion". Hm... Trapporna. Jag drar med Fia, som vägrar gå i spiraltrappor. Det är läskigt. Hon går i stället tillbaka till hissen och tittar på mig med en blick som säger: "Men matte, vi tar ju hissen!" Envis hund blir buren de två trapporna upp. Av matten med ond muskel.

Härmed avsäger jag mig denna typ av morgonbestyr, tack.

Kvarteret Sängstället

I helgen har vi haft besök av den här lille krabaten, hans föräldrar och lill-moster.



När vi får besök är det verkligen med besked! Det blir oftast fullt hus vilket genererar ett mindre kaos med pinaler över hela lägenheten. Lillasyster hjälpte till att skapa reda i kaoset och agerade städledare, som alltid när hon kommer. Tur är nog det.

Adventshelg som det var stod det julgodisbak på dagordningen i lördags. Det resulterade i tre mumsiga chokladsorter: Baci, Mozartkulor och Rocky Road. Farligt gott! Ändå lyckades både sambon och svågern hålla på sig så pass att mammas förbeställda burkar fick ett visst innehåll med sig hem. PLUS att jag har lite kvar att njuta av här hemma!




 


Guldkanter

Mina saker låg mycket riktigt i ett gömt förråd nere i Falköping och hade turen att få lifta med Rebecca och Erik till Stockholm! Jag har dock inte hunnit sätta upp något adventspynt än, man jobbar ju mest hela tiden.

Igår började arbetsdagen lite annorlunda. Modegänget hade trendmöte där vi också fick en praktisk uppgift. Vi blev tilldelade varsitt "fult" plagg (som ingår i det aktuella sortimentet) och skulle matcha detta med andra plagg och accessoarer till att bli en snygg helhet. Det var både roligt och utmanande! Jag måste säga att alla lyckades riktigt bra! Efter övningen fick vi prova allt vi ville och kom åt, gärna sådant vi aldrig skulle prova annars. Det var också nyttigt, och roligt att göra på arbetstid. Dock lite farligt. Plånboken pekar på flera plagg som inte låg i budgeten tidigare.

Det händer nästan alltid någonting på ett varuhus som Åhléns, i synnerhet i stockholmsregionen. Idag var t.ex. Emma Sjöberg hos oss och demade sin nya hudvårdsserie. Inte varje dag man får sådant sällskap i lunchrummet!


Slummer och morbid ost

Idag vaknade jag på helt fel sida. Jag var måttligt sur över att jag över huvud taget tvingats ställa klockan på min "lediga" dag. Obligatorisk brand- och säkerhetsgenomgång på jobbet, som jag varit med på så många gånger förr. Jag åkte surmulen till jobbet, men försökte göra mig diskret och inte sprida min negativa energi på alla andra stackars stressade och humörskänsliga kollegor. Hur bra det gick vet jag inte.

Väl hemma igen höll jag gång på gång på att slumra till i soffan, så jag bäddade ner mig i sängen i stället och somnade. Ett par timmar senare väcktes jag av att telefonen ringde, men ignorerade det och vände på mig för att somna om. Då fick jag i stället ett sms och jag tänkte att det kanske var något brådskande och gick upp och hämtade telefonen. Anneli hade ringt tre gånger och skickat ett mess. Hon hade återigen lyckats titta in på jobbet på min lediga dag (förstår inte hur hon lyckas, jag jobbar ju jämt!). Hon fick komma hit på pepparkakor och lite "morbid" ost (Morbier) i stället. Fia var också glad att få besök, i synnerhet av Anneli. Ja, bilden talar ju för sig själv...


Adventsdetektiven

På jobbet har vi haft jul i ungefär en månad och nu längtar jag verkligen att få upp lite pynt här hemma! Förra veckan pysslade jag ihop en adventljusstake som står och lockar framför tv:n. Så idag tog jag mig i kragen och gick ner i källaren för att plocka upp vintermyset. Jag har känt mig ganska säker på att en av lådorna fastnat i Falköping och grämde mig över att det skulle bli jobbigt att leta fram den andra bland alla andra IKEA-lådor. Glatt överraskad blev jag när jag upptäckte att jag märkt alla lådor med en tydlig tejpremsa! Ibland överträffar jag mig själv. Sorgligt nog verkar jag ha helt rätt i att den andra - och mest innehållsrika - lådan irrat bort sig i flytten. Nu hoppas jag bara att en snäll bror ska lyckas hitta den där hemma.



      



Torsdagstrevligheter

Usch! Jag rullade inte ur sängen förrän klockan elva idag. Jag sov som en stock!

Igår kväll var vi över hos Marcus och Sanna på fika. De hade en mysig lya och man kunde inte alls tro att de är relativt nyinflyttade. (Vårt tredje rum agerar fortfarande förråd åt diverse flyttskräp.) Det var en trevlig kväll med goda munsbitar, massa prat (mest från Sannas systers sida :-P ) och hundmys. Nemo ville helst leka. En retrieverbrud på besök var ju fantastiskt kul! Tant Fia var dock inte alls på det humöret (som vanligt), utan gick mest från person till person och tiggde kel och en och annan kaksmula.

Dagen kallar! Jag vill gärna få något vettigt gjort på mina lediga dagar. Inte ens hälften av planerna gick i lås i förrgår, så vi får väl se vart den här dagen slutar.

Sysslor för en ledig dag

Jodå, jag lever än, även om jag ibland tror att jobbet ska ta död på mig. Idag tänker jag försöka att inte ägna minsta tanke åt det, för idag är jag ledig!

Hunden verkar ha koll på mina lediga-dag-rutiner, för så fort jag stängt locket på laptopen tittar hon på mig och springer överlycklig till dörren. Det är så underbart att se att min ögonsten utvecklats till det hon faktiskt är, en hund! Det var ju inte alls längesen hon tvärvägrade och satte sig i sin säng och skakade så fort man nämnde ordet "ut". Gamla tider är förbi och vi trivs verkligen!

Idag är tanken att inventera julförrådet. Se hur mycket som kommit på villovägar under alla flytter. Nästa vecka får man ju äntligen sätta upp adventspyntet! Det är visst hög tid att byta ut skinnjackan mot något mer varmfodrat kände jag också.

Jag hoppas även orka ta en tur till Tygvaruhuset idag, så vardagsrummet kan få en inramning i nya fluffiga gardiner. Jag har redan hunnit beställa ett överkast till gästrummet från Ellos idag. Det finns ju massor med saker att göra på sin lediga dag - bäst jag sätter igång!

...och där kan jag sitta

Det kom ingen DHL-leverans idag heller. De skulle först kommit i fredags mellan 13-16, och Niklas väntade. När klockan slagit fyra och ingen försändelse synts till, ringde han fraktbolaget och det kom fram att paketet inte kommit med på bilen. Ny dag bokades och jag bokar upp min lediga dag och väntar. Och väntar. 16:15 ringer jag sambon och meddelar att ingen leverans kommit. Nytt samtal till DHL. "Jag ska vidarebefordra och återkommer." När svaret dröjer ringer Niklas upp igen. "Välkommen. Våra öppettider är..." Jävla puckon.

Torsdag

Sådär! Nu har jag för en gångs skull börjat min lediga dag lite vettigt. Jag har hjälpt min kära syster att starta en blogg, så henne kan ni följa här. Dessutom fick jag en köpare på min bokhylla som velat flytta hemifrån ett bra tag, vilket innebar att jag fick hämta några hyllplan som dröjt sig kvar hos Jimmy. Hade ju inte spanat in den nya lyan heller, så jag slog två flugor i en smäll. Lägenheten var jättefin! Känns tryggt att veta att han bytt bort den andra mot en likvärdig mindre och billigare. Vilken ordning han har dessutom! Jag insåg när jag kom hem till min egen lägenhet att jag kanske har lite att städa upp :-P

Nu sitter jag plikttroget och väntar på Niklas DHL-leverans. Kanske ska städa lite medan jag fortfarande har inspiration...

Släktbestyr

Nu trivs jag! Jag har varit tredagarsledig, fått hem vår jättefina soffa och berikat våra tomma krukor med växter, haft 50% av familjen på besök, ätit god mat och helt enkelt bara mått bra!

Just nu känner jag mig alldeles tom i huvudet, där som annars brukar irra runt tusen tankar på samma gång. Tre dagar utan jobbstress har verkligen gjort gott. Det var längesedan jag kände mig såhär avslappnad! Därför tänker jag inte resumera helgens bravader just nu. So long!


RSS 2.0