Ja, må ja' leva

Idag fyller jag ett kvarts sekel, hujedamej! Budapestlängden var mycket uppskattad på jobbet och fick många komplimanger. Gratulationerna har östs över mig hela dagen och jag gläds mycket åt all omtanke och alla fina blommor och presenter! Tack alla underbara!



Här är din blomma, B-M :-)

 


Tillägnat kollegorna

Här står jag och bakar, halv tolv på kvällen. Fyller man år så gör man, och antingen slår man på stort eller låtsas som ingenting. Hoppas det smakar!




Lill-lördag

Att bygga IKEA-möbler kan vara krävande. Så pass krävande att spriten åker fram. Fast i det här fallet hjälper den bara till att hålla tapeten på plats.


Ur en annan synvinkel

Det är lätt att klaga på saker, men egentligen borde man vända på tankarna när allt bara känns tungt.

Jag har jättemycket att göra på jobbet och blir trött av att det aldrig tar slut.
Jag har ett jobb att gå till som förutom att generera pengar också fördriver mina dagar.

Det töar och jag blir blöt och kall.
Snart har pölarna slukat upp all snö och våren kan anlända med sol och värme!

Hunden är magsjuk och måste ha tillsyn nästan konstant.
Vilken tur att jag har en snäll dagmatte som ställer upp!

Det går att vända på det mesta, bara man vill.

 


Sjukstuga

Idag har det varit ett fasligt rännande med hunden. Till slut bestämde vi oss för att åka till veterinären för att köpa nåt mot diarrén. Blev nåt som heter Pro-Kolin, en pasta vars förpackning ser ut som en spruta. Den både luktar och ser ut som nåt byggfix. När det blev dags att få i hunden första dosen ropade vi glatt från köket och Fia kom lika glad springandes - tills hon fick syn på vad jag hade i handen. Stegen saktades omedelbart ner, rumpan sattes i backen och öronen drogs bakåt. Sprutan såg väl knappast ut som någon delikatess. Efter lite lirkande med käken lyckades vi till sist få i henne en ranson. Hoppas verkligen det hjälper!

Torka bajs

När vi kom hem från vår shoppingtur möttes vi av en unken lukt och började misstänka att hunden inte klarat ensamheten. De som känner mig vet att torka bajs inte är något jag åtar mig i första taget. Men vad gör man när ens vovve är ensam hemma och inte kan hålla sig? Två äckliga pölar fick vi ta hand om, men egentligen är det faktiskt mest synd om Fisen.

Shoppingturen ja, föll inte riktigt ut som det var tänkt. När vi efter mycket om och men bestämt oss för vilken inredning vi skulle ha till bokhyllan och gått ner på ta-själv-lagret för att plocka ihop våra delar, fattades själva stommen. SCHLUTT! Vi fick nöja oss med alla dörrar och lådor så länge, risken är väl annars att något annat är slut nästa gång.

Lördag

Min efterlängtade ledighet började med sovmorgon så länge som till halv nio. Hunden förde liv och hade bråttom ut, och eftersom Niklas fått gå upp halv fyra av samma anledning, var det min tur. Inte lätt att vara dålig i magen och vara beroende av någon annan för att få göra ifrån sig, stackars Fisen.

Idag står IKEA på agendan. Kanske att vi kommer hem med den där omtjatade bokhyllan. Jag har också spanat in lite balkongpryttlar (såhär lagom till att snön återvände). Bäst att vara förberedd när våren bestämmer sig!

Ont i hjärtat

Vid ett flertal tillfällen har jag sett en bunden tax i entrén till Åkermyntan Centrum. Hunden ser luggsliten ut, sitter alltid med nedböjt huvud och skakar, och det gör mig så ont att se! Idag frågade jag ett biträde på caféet i centret om hon visste vem som var ägare till den. Hon svarade att taxen alltid sitter där och att ägaren brukar sitta inne på krogen intill. Jag förklarade att jag var orolig för hunden och hon sa att ägaren blivit uppläxad ett par gånger (antagligen av förbipasserande såsom jag själv).

Många gånger skulle jag bara tycka synd om en sådan försvarslös varelse, men idag kunde jag inte bara stå och se på. Så fort jag kom hem letade jag fram vart man kan vända sig och skickade ett mail till länsveterinären. Om det hjälper vet jag inte, men nu har jag i alla fall gott samvete och en förhoppning om att hjälpa den stackars taxen.


Svenskar, danskar, norrmän...

...och FINNAR! Prickarna tror att jag är 15 igen, och har börjat slå läger mest överallt på mig den senaste tiden. Oschysst tycker jag!


Gift med jobbet

8:e dagen avverkad. Dumsnälla jag har okej:at att jobba även nästa lediga dag, så nu återstår ytterligare 3 dagar innan ledighet. Dessutom har veckan snart samlat ihop 10 övertidstimmar. Inventeringstider är inte direkt lågsäsong i arbetsuppgifter. Arbetet ger i alla fall resultat, inte minst på röjningsfronten. Barnavdelningens lager har efter nästan sex månader i min regi blivit ordentligt strukturerat. Så lång tid tog det!

Liten på jorden

Jag må vara liten, men pytteliten är jag väl ändå inte? Tycker att allt jag provar i butikerna ser ut som att jag lånat mammas tre nummer för stora kläder. Med en portion missmod gick jag in på KappAhls barnavdelning. Problem solved. Jag gick därifrån med två par byxor, en tunika och en jeansjacka. Allt till en kostnad på 727:- Smart drag att ge sig på storlek 158/164 ;-)


Grönt är skönt

Det är inte alla som har en björkskog i vardagsrummet. Jag har. Övertalningskampanjen Grön har möjligen nått resultat hos sambon, och förhoppningsvis är en ryamatta i den sköna färgen välkommen i april. Jag är säker på att han mjuknar så fort han ser sakerna på plats.





Systuga

I kväll har det varit systuga här på Mirabellbacken. Mitt nyinköpta tyg har snart förvandlats till finfina veckbandslängder som kommer pryda vardagsrumsfönstret. Återkommer med resultatet.


Vuxenlista

Önskelistor har (i motsats till min storasyster) aldrig varit min starka sida. På begäran har jag nu tänkt ut några saker jag ändå kan skriva upp på den:

- Massage
- Ansiktsbehandling
- Manikyr
- Biltvätt
- Teater-/musikal-/biobiljetter
- Intermezzoglas (2 ölglas 45 cl, 8 tumbler 22 cl samt ett antal likörglas)
- Rikskuponger
- Plåtburkar från Derrière la Porte (ej kaffe)
- Gäster

Det märks att man blir äldre...


Byråkrati

Skatteverket uppmanar nu alla som bor i lägenhet att lämna sitt lägenhetsnummer. "Kan jag väl göra" tänkte jag. Lite lustigt bara att de adresserat just detta informationsbrev till min fullständiga adress, inklusive lägenhetsnummer. Smart där! Vi kan väl göra som Gudrun, elda upp (skatte-)pengarna?

Lilla fix-måndagen

Ledig dag igen! Klockan 08:53 var det slutslumrat när syrran ringde. Hon har känsla för sån't där. Det är förresten konstigt det där med lediga dagar - varje gång det händer är lusten att hitta på saker lika med noll. Jag satt länge hemma och gjorde ingenting, men tog till slut tag i några av dagens planer. Efter en shoppingtur på bland annat Bauhaus och IKEA kom jag hem med bets, skruvar, magnetlås, källsorteringspåsar och en tunna till hundmaten. Praktiska tråkiga saker.

Under kvällen har vi fått upp våra fina vägghängda sängbord, jag är SÅÅÅ nöjd med dem! Nu ska bara betsen på, så matchar de in perfekt.


Sängborden heter "Form" och är inköpta på Folkhemmet.


God morgon chefen

Jag ställer nästan alltid klockan på mina lediga dagar, i hopp om att komma upp och ta tillvara på dagen. Idag ringde den vid nio. Snabbt var chefen där och frågade om jag kunde jobba (jag hade ju ingenting för mig idag eftersom jag var ledig). Hon pekade på avdelningsschemat och visade att det fanns behov mellan 10-19.

Det tog en liten stund innan jag vaknade. En dröm! Men inte en helt osannolik sådan. Jag har blivit ombedd att stanna över och jobba på mina kommande lediga dagar flera gånger den senaste veckan. "Hej, jag heter Johanna och samlar på komptimmar." Eller?


Bränna stålar

Nu har vi äntligen köpt sängbord till sovrummet! Det återstår dock ett litet projekt innan de ska upp på väggen. De ska svartbetsas, och nåde om det inte vill sig... Har aldrig testat att betsa, än mindre på fanér, så vi får väl se vart det här slutar.

Igår köpte jag även gardintyg, så snart ska jag ägna lite tid med min symaskin och vårpiffa lite i vardagsrummet.

Det är många projekt i inredningshuvudet nu. Beståbokhyllan har fått vänta länge på att flytta hit, men pengarna har alltid prioriterats till något annat. Vardagsrummet längtar dessutom efter ett nytt soffbord och en matta. När det gäller soffbord finns det INGENTING som passar oss. Verkar som att vi får specialbeställa hos någon möbeltillverkare om vi ska bli nöjda.



"Orust" föll oss på läppen, men blir alldeles för små till soffan. Copy, enlarge, tack!


RSS 2.0