Demonstration pågår

För tillfället är pappa Niklas iväg och hämtar vår stora kille på dagis. Under tiden har mamma och lillebror dragit igång en demonstration. Mamman skickade nämligen över namnbollen redan i fredags för respons på ett förslag, men sedan dess har bollen inte rullat minsta millimeter. Återstår att se om demonstrationen får någon verkan.
 
 

Äntligen!

Det har väl knappast undgått någon att familjen utökades med en lillebror i torsdags.
Den 27 mars kl. 20:24 kom den här lille killen ut, 3548 g och 50 cm lång.
 

Motvind

Det går inte riktigt som det var tänkt. Våfflan tänkte minsann inte komma ut när mormor var här och ligger nu och gräddas på eftervärme.
 
Nu på morgonen har vi varit med Viggo på lättakuten. Han har inte riktigt varit sig själv de senaste dagarna, ätit väldigt dåligt, haft feber till och från, hostat, snorat och hållit sig för halsen. Mormor misstänkte halsfluss varför vi gjorde premiär hos doktorn. Han konstaterade streptokocker, så nu blir det penicillin i 10 dagar och inget dagis förrän nästa vecka. Niklas har även han haft mer eller mindre ont i halsen sedan tre veckor, och i morse vaknade jag med samma symtom. Jag hoppas innerligt att vinden vänder snart och börjar blåsa medvind..!
 
 

Hundra

Jahopp, här göra man sig ingen brådska. Men 23,5 timmar till deadline. Lilla skitunge! <3




Fluff

Fluffiga fötter som de här minns ni kanske från förr? Tack och lov har de dröjt till vecka fyrtio den här gången!




Väntan

Stånk och stön! Nu börjar det bli jobbigt. 39+0 idag och fyra dagar "mer" gravid än med Viggo. 21 kg extra last och fötterna fyller ut skorna lite för mycket, har börjat svullna lite här och var. Fick hastigt ge mig ut på en rask promenad i "snöstormen" idag när Niklas hade glömt bort att dagis stängde tidigare, så förhoppningsvis har jag satt lite fart på Våfflan. Å andra sidan lär jag väl vakna imorrn som vanligt och tänka "Nähe, inte inatt heller".

Nope, ingen bebis på känn. Visserligen har jag haft några kvällar då och då när sammandragningarna kommit tätt, men värkarna lyser med sin frånvaro. Jag är inte alls lika säker på att denna bebis ska komma "i tid" längre, h*n verkar må ganska gott därinne!
 
 

På tillväxt

Idag har jag haft lyxen att ha Niklas hemma. Vi var en sväng i Vällingby för att köpa mjukisbyxor till mig (så att jag äntligen kan bli klar med förlossningsväskan - vilket ändå sket sig när jag kom hem för att byxorna var för små! Till mitt försvar har jag likadana byxor hemma i samma storlek som passar. De har väl töjts...). Vi passade även på att ta en fika/lunch och strosa lite.
 
Niklas var även med till MVC för att rutinkolla bebisen. Den är fortfarande lika livlig och det är ofta man ser en fot putta ut i högersidan. Varje gång jag ställer mig på vågen hemma har jag gått upp ett kilo. Till saken hör att detta händer ca var fjärde dag. You do the math... Mätningen av magen visade att den numera ligger strax över medelkurvan och barnmorskan trodde att den här bebisen kanske blir lite större än vad Viggo var. Ja, Våfflan har verkligen lagt in en högre växel!

Vem och när?

Nu börjar upploppet! Mars är här och snart är Våfflan färdiggräddad. I likhet med förra gången tänkte jag att man här får lämna sin gissning på när bebisen kommer, pojke eller flicka, vikt och längd. BF är på Våffeldagen den 25 mars. Viggo kom 10 dagar före, ska även denna bebis ha bråttom ut?
 
12 Jag, flicka, 3280 g, 49 cm
13 Riccie, flicka, 3276 g, 48,5 cm
15 Evelina, flicka, 3100 g, 49 cm
16 Niklas, flicka, 3200 g, 49 cm
17 Ammi, pojke, 3340 g, 50 cm
18 Gunnel, flicka
20 Katarina, flicka
21 Rebecca, pojke, 3320 g, 50 cm, Mormor, flicka, 3100 g, 49 cm
22 Isabella, flicka, 3195 g, 48cm
24 Linda, flicka, 3359 g, 50 cm
29 Morfar, flicka, 3555 g

Viggo och Våfflan

Kan den här serien avslöja något om vad som gömmer sig inuti magen den här gången? Övre bilden är Våfflans utveckling, att jämföra med Viggomagen för två år sedan. Mycket rundare och lägre den här gången - en tjej?
 
 

RSS 2.0