Sänggavel

Wihoo, nu är den klar! Nu ska jag bara försöka förankra den i väggen, men det får vänta till en dag när jag kan borra på grannsämjetid. Nästa lön riskerar att gå till nya bäddtextilier.


110 km/h

Det finns ingen hejd på mig just nu! På jobbet är det full rulle med allt som hör julen till. Varuhuset blir sååå fint! Men det är mycket slit och ikväll när jag kom hem var jag helt slut och redo för sängen klockan åtta. Jag erbjöd mig att jobba i morgon för att hinna klart innan helgen, så det blir upp med tuppen i morgon igen.

Det blev aldrig något av det där med att somna klockan åtta. I och med att min lediga morgondag försvann rök också planeringen med projekt sänggavel. Gillas inte! Fröken Otålig skjuter inte upp roliga saker, alltså blev det sänggavelbygge resterande delen av kvällen. Den blir precis så fin som jag har tänkt mig att den ska bli! I morgon ska jag försöka hinna sätta fast knapparna, som verkligen kommer bli pricken över i:et. Snart...


Tant-pyssel



Idag har tomten fått mössa. Och jag har inte repat upp ett enda stygn! :-)


Till sambon


Söndagsmorgon

Här ligger jag i sängen med datorn i knät och mjukstartar min söndag. Ledig? I wish..! Nepp, här är söndagar ingen vilodag. Klockan tolv ska jag vara på jobbet, och bara för att jag jobbar kortdag kommer timmarna gå hur långsamt som helst.

Jag vill vara hemma och pyssla med mina projekt! Igår tog jag fram ett nytt (nygammalt). Förra året började jag brodera en adventskalender till lillasyster, och nu är det säsong att fortsätta. Så jag knåpade i två timmar, räknade, räknade och räknade, tills jag insåg att jag förskjutit alla stygn en ruta åt vänster. Ångest! En kvart senare var mina två timmar raderade. Ingenting har hänt.


Kärlek



Det här, det är kärlek!


"Snökaos"

Jag är så sjukt irriterad på att man helt slutat använda det enkla begreppet "snö", när man pratar om vitt som faller från himlen. Det kommer inte som en nyhet att Sverige har fyra årstider, eller att första snön helt naturligt kommer när graderna börjar krypa under nollan. Kan någon banka in i skallen på alla mediaskribenter att det inte ligger ett likhetstecken mellan snö och kaos?! När folk kör av vägen och krockar till följd av snö och halka så är det knappast snöns fel. Alla bilister med körkort har fått lära sig att man ska anpassa sin körning efter rådande väglag, speciellt om man inte hunnit byta till vinterdäck när snön anländer.

Snö är uppenbarligen negativt i folks ögon. De skulle nog vilja slippa eländet helt och hållet. Kom också ihåg det när ni gnäller över att julen blev grön i år igen.


"Ding!"

Jag kom just på hur jag ska lösa upphängningen av den nalkande sänggaveln! Nu väntar jag bara på att jag ska få ihop allt material och ett par lediga dagar, så att jag kan tillverka den.


Projektredovisning (roligare än det låter)

Idag har jag jobbat. Jag måste påminna mig om det, för det var nämligen många timmar sedan jag slutade. 3 timmar var jag schemalagd och kom hem redan 11:30. Inte mig emot!

Massor av tid var ju som upplagt för ännu en projektdag, och jag tänkte att nu var det dags att inhandla resterande material till sänggaveln. Tji fick jag. När jag kom till Tygvaruhuset fanns självklart inga knappar den här gången heller. Nåväl tänkte jag och fortsatte min resa till Jysk och deras skumgummimadrasser. De var också slut. Alltså blev det inget sänggavelbyggande alls idag.

Jag ägnade i stället dagen åt att köra och parkera bilen. Ja, nästan. Vid Barkarby handelsplats är nämligen butikerna väl utspridda. Jag tog en sväng in på MediaMarkt. Där byggde de om. Jag gjorde ett halvhjärtat försök att leta efter en skrivare, men gick snart ut igen. Jag var även inne på NetOnNet. Där hade man byggt om lagerbutiken till en labyrint! På riktigt! Mina tankar gick till "Fem myror" när Eva och Magnus ska lotsa en blundande Brasse genom ett möblerat rum. "Höger, höger, höööger... STOPP! Framåt, framåt... STOPP! Vänster, vänster, vänster... STOPP!" Sedan var jag var inne på IKEA. Där byggde man inte om. I stället vände man upp-och-ner på hela stället! Jag var extremt vilsen därinne och gick ut utan att ha köpt minsta lilla värmeljus. Usch, idag kände jag mig som en av gnäll-kärringarna på jobbet, med den skillnaden att jag höll mitt missnöje för mig själv.

Jag kom i alla fall hem med en skrivare till slut. Den får plats på skrivbordet nu, efter helgens byggprojekt. Vårt skrivbord var bara 110 cm brett och hade ingen plats för datorn. Det problemet är nu löst och skrivbordet stoltserar i stället med 145 cm.




Hurtsen "Micke" från IKEA fick en makeover. Vi monterade endast den översta lådan för att få plats med datorn, och målade den vit. Bakstycket lämnade vi också kvar i kartongen för att lätt komma åt alla sladdar till datorn.




Hurtsen var dock lite för låg och lite för grund för skrivbordet. Duger inte, sa jag till mig själv och köpte en MDF-skiva som jag målade och monterade fast med gångjärn. På så vis är det bara att lyfta på "locket" och man kan pilla på datorns sladdar utan att behöva rulla ut hurtsen (vissa sladdar är så pass korta att de åker ur annars).

 



Och så här fint blev det!


Många bollar i luften

Det har varit bloggtystnad här de senaste dagarna, men tro inte att ingenting händer för det. Förutom jobb har jag legat i och försökt spurta ikapp med skoluppgifterna och samtidigt fått alldeles för många nya inredningsidéer. Farligt. När jag får en idé vill jag genomföra den på en gång, jag kan bara inte hålla mig! Det är ett disciplinprövande syndrom jag lider av. Alltså har jag, trots att jag inte borde, varit runt på olika byggmarknader och inhandlat projektmaterial. Till mitt försvar vill jag ändå påpeka att det är för en bra sak. Fia har nu fått ett eget hörn i gästrummet och kontorshörnan har fått tillskott i möbleringen, och är numera städad och funktionell. I källaren väntar lådor med böcker, filmer och skivor på att få en plats här uppe och IKEA kan snart vänta nytt besök av Mirabellbackenborna. Fröken Otålig har nämligen kommit på att en Bestå-bokhylla är nästa tillskott till gästrummet.

En rosa lapp...

...och den här gången var det en post-it! En liten rosa lapp som satt klistrad på min nyopererade och fungerande dator. En liten rosa lapp som inte ville påminna om att handla eller några andra måsten. En liten rosa lapp som bara ville förmedla "Jag älskar dig".


Romantik

Har ni sett filmen "Shall we dance"? I den kan man se när Richard Gere åker uppför en rulltrappa i ett varuhus där hans fru arbetar. I handen håller han en ros som han räcker över till sin älskade. Igår var min älskling Richard Gere och kom in med en ros till mig på jobbet! När jag kom hem hade han dessutom lagat en fin middag till oss. Visst är han alldeles underbar, min prins?!


Regn

Idag regnar det. Det är en sån där typiskt tråkig dag. Därför har jag ägnat mig åt typiskt tråkiga saker. Jag har:

* Börjat på min LiA-rapport för att inte bli återbetalningsskyldig för 12 veckors CSN-bidrag.
* Ringt Fortum angående frånvarande elräkning.
* Städat upp i köket efter middagsbesöket igår.
* Tvättat två maskiner.
* Snabbröjt i städskåpet för att slippa svära varje gång jag öppnar det i fortsättningen.
* Hängt upp kökslampan "på prov" med Långa Lisa. (Ja, förlängningsarmen kallas så!)

Så här dags har magen börjat kurra. Tråkigt nog blev det inte minsta lilla smula kvar från middagen igår. Vi hade bjudit L och K på middag som tack för liften från Falköping, och på vägen upp snyltade jag till mig en påse kantareller från deras stuga. Jag gjorde en jättegod västerbottenpaj med kantareller! Med risk för att mor beställer en till sin ankomst, men det kan ha varit den godaste pajen jag någonsin gjort! Lite rött till maten och till efterrätt svängde jag ihop några toscapäron. Lördag mitt i veckan! Jag var ju faktiskt ledig både onsdag och torsdag, så för mig var det lördag oavsett.

Nej, det är väl dags att börja rota i skåpen efter något annat ätbart. Fast jag blev sjukt sugen på pizza! Åkermyntans är ju riktigt smarriga...


Mormor-frukost

Det finns inte mycket som slår en klassisk mormor-frukost! Tekaka med ost och varm O'boy i mormors gamla tegods. Vitt bröd, gummiost, standardmjölk och lite sött chokladpulver. Inga konstiga nyttigheter!


Husdjuren


Yäck! Såna här hittar man lite varstans hemma hos oss med jämna mellanrum. Arma krakar som av någon anledning inte lyckas hålla sig vid liv i vår varma mysiga lägenhet. Det underliga är att de dyker upp från ingenstans och plötsligt ligger stupade mitt på golvet. Tragiskt. Fast jag är glad att jag slipper jaga dem med Västerortstidningen i alla fall.

Ännu en dag med Fia på "dagis" har gått superbra! Hon smittar av sig en massa energi när jag hämtar henne! Trots timmar på promenad är hon i full gång när vi kommer hem och det ska kastas mjukisdjur på löpande band. Lycka!

Energi!

Ojojoj, vad den här veckan har gått fort! Jag har hunnit få en del gjort på jobbet, men det finns ju att göra i oändlighet. Det går långsamt men framåt. Igår var jag ledig och passade på att vinka hejdå till en decimeter slitet hår och välkomnade samtidigt några slingor. Jag sprang Vällingby runt för att hitta ett fint papper till doppresenten och fann ett utomordentligt passande på bokhandeln. Senare på eftermiddagen smet jag in hos Katarina och smaskade på kokostoppar och kaffe. Mums!

Idag har Fia varit hos dagmatten igen. Min vovve hälsade på mig när jag kom, sedan sprang hon in i lägenheten igen och hade inte en tanke på att åka hem :-P Jag har verkligen haft tur som hittat den här tjejen!

Nepp, nu är det lite fix att göra innan det bär av mot Falköping. Det ska bli så mysigt att komma hem/bort lite och träffa familjen igen!


RSS 2.0