En miljon på väggen

I år bjuder min fina adventskalender på Triss, och efter att ha tittat på ett bedårande radhus idag skulle det inte sitta fel med en storvinst. Håll tummarna!


Lättnad

Idag kom beskedet:


64 lussebullar och en limpa


Valpvakt

Den här lilla skiten håller mig och Fia sällskap idag. När han inte är i knät vet man aldrig var han håller hus, han är så liten att han varken hörs, syns eller känns!


Familjen Planering

Jag älskar att ha en stor familj! Det finns dock en liten hake med det - vill man att alla ska vara med måste man planera låååångt i förväg. Därför har vi pratat dopdatum sedan flera veckor tillbaka här hemma. Sjukt, fyra månader innan bebben ens tittat ut.

Så, ni närmast sörjande, preliminärt 7 april för en tidig bebis, 16 juni om den envisas där inne.


Tjuvstart

Jag tjuvstartade faktiskt med årets julgrupper redan förra veckan, eftersom det mesta var visset och i omedelbart behov av uppfräschning. Idag vågar jag nog till och med sätta i kontakten till fönsterstjärnorna!


Vecka 28

Jag jobbar och är gravid, det är i stort sett det jag pysslar med nuförtiden. Vikten taktar på med ungefär ett kilo i veckan, och jag undrar när knäna ska sluta bära mig helt. Folk påstår att det inte är länge kvar, men tre månader tycker jag känns som en evighet! Håll alla tummar ni har att jag åtminstone får graviditetspenningen beviljad!


Inte min dag

Jag ska försöka återställa ordningen här hemma, och fick tummen ur att sy kappan till gästrummet idag. Piece of cake i vanliga fall, men den här gardinen tänkte jag fodra eftersom tyget var så tunt. För att försvåra det hela ytterligare skulle jag även ha det mönstrade tyget på baskidan, så det ser fint ut även utifrån. För att göra en lång historia kort - DET HÄR GÖR JAG ALDRIG OM!

När jag äntligen nästan är klar med gardinen och drar ut strykjärnet, blixtrar det till ifrån grendosan. Jag undersöker om proppen gått. Det har den förstås. Det underliga är att elen inte funkar någonstans i hela lägenheten. Visst, jag kan väl klara mig utan en stund, men kylen och frysen behöver få hjärt-/lungräddning snarast. Justeringen av proppreglaget ger inget resultat och lilla hjälplösa jag börjar febrilt tänka på potentiella räddare i nöden. Det blev samtal både till Niklas, Håkan och felanmälan innan till sist grannen lyckades hitta felet, som stavade JORDFELSBRYTARE. Sen dök även servicekillen från felanmälan upp, men då var allt redan återställt.

Puh! Låt mig gärna slippa såna här eländen på mina lediga dagar, tack!


Fars Dag

Grattis pappa Håkan på Fars dag!

Nästan två år gammal bild, men urvalet var mycket begränsat...

Tjockis

Vecka 25+2

Plus tolv kilo. Vackrare har man varit...

Otid

Den senaste veckan har tiden stått stilla här hemma. Projekt klädkammare har legat spritt över lägenheten medan jag otåligt väntat på att bli friskare. I morrn ska jag i alla fall försöka mig på att jobba igen, sedan hoppas jag att livet kan återgå till det normala!


Valet

Så här blir den, vår lilla bebis vrålåk!
Efter ett extremt velande i valet mellan Emmaljungas City cross eller Classic sport, blev det slutligen Sporten. Jag gillar att bestämma, precis som alla andra kvinnor. Männen (som oftast är av motsatt åsikt) brukar få ge med sig för husfridens skull. Men när jag väl står inför ett val där jag verkligen inte lutar minsta lilla grad åt något håll och överlåter beslutanderätten till min andra hälft, ljuder skällan annorlunda: "Bestäm du, det är väl ändå du som kommer köra den mest?"

Hursomhelst, Classic Sport blev det. Utvärdering kommer, om ett år eller så...

Inte enligt planen

Jag sitter lite i skiten just nu. Bokstavligen. I förrgår började jag rensa i klädkammaren, för att så småningom kunna få plats med barnvagnen där inne. Det gick omåttligt fort att stöka ner hela lägenheten! På bara 10 minuter var kaoset ett faktum, och då hade jag bara dragit ut halva förrådet. Det räckte till att börja med. Förra gången jag gav mig i kast med klädkammaren kom jag så här långt, insåg arbetet med att röja och rensa och tryckte in allt igen. Jag hade minst sagt samma lust att göra det igen, men tog mig i kragen och satte igång.

Mot kvällen var det fortfarande snitslad bana runt lägenheten. Då, som ett brev på posten, tappade jag all fysisk ork. Med ens var halsen grötig, lungorna installerade med ett rasslande ljud och jag fick en feberkänsla som drog ner min energi på nära noll. De få procent som återstod använde jag till att komma i säng.

Det var i förrgår det. Gårdagen fortsatte i ungefär samma stil, men jag lyckades ändå ta mig iväg och komplettera klädkammaren med några Elfa-hyllor och IKEA-boxar. Utöver det blev inte mycket gjort i rensa-röj-projektet.

Idag: fortsätter i samma sjukanda. Det var ju inte riktigt tänkt att bli så här...

RSS 2.0