Furuvikssemestern, del 2

Det finns inte så mycket att säga om vår dag på Furuviksparken, mer än att den var perfekt! Det enda jag ångrar är att vi inte såg till att hinna med äventyrsbadet, men jag är inte främmande att göra om ett besök redan denna semester. Viggo har pratat om "täller" (karuseller), "bana" (berg-och-dalbana) och kaffekoppar sedan han kom hem och tjatar om att åka igen. Aspiranter till resesällskapet?
 
Vi var bland de första på parkeringen när vi anlände 10:10 och efter amning och urpackning var parkeringen fullsmockad! Först in, sist ut när vi lämnade parken 19:05. En lång dag med en lycklig 2-åring som slocknade efter mindre än 2 minuter i bilen.
 
Bilder säger mer än ord:
 
Viggobarn (=tappabortbarn) kläs i orange shorts och får telefonnummer på armen.
 
Ponnyridning var ingen favoritaktivitet. Viggo grät på hästryggen, men hälsade glatt på hästen Pippi efter ridturen.
 
Vi tittade på när de matade aporna.
 
Berg-och-dalbanan blev första karusellen ut och gav Viggo blodad tand. Han ville åka igen och igen!
 
Köra bil var kul!
 
Winston var såklart också med, men sov så snällt i sin vagn mesta tiden. Praktiskt just denna dag!
 
Åka kaffekoppa'!
 
Viggo styrde flyget upp, mamma försökte styra ner...
 
Fritt fall var också en riktig höjdare!
 
Spanar in papporna i stoooora berg-och-dalbanan.
 

Furuvikssemestern, del 1

Förra veckan åkte vi som jag nämnde upp till Gävle på en liten minisemester tillsammans med familjen Jacobsson/Dahlström. Vi åkte hemifrån ca 10:40 på onsdagen. Nästan direkt började Winston skrika och när det inte upphörde stannade vi i Akalla/Kista innan vi kom ut på motorvägen. Det var tur - myyyycket bajs!! Hungrig var han också. Vips hade restiden plussats på med en halvtimme!
 
När vi rullade in i Gävle hade Viggo precis somnat, så vi köpte lunch på en mack och förtärde den i bilen i skuggan av pumptaken innan vi fortsatte de ca 15 kilometrarna till vårt slutmål, Engeltofta. Vi anlände ca 13:15 och mötte upp vårt resesällskap på gräsmattan bakom hotellet, alldeles intill havet! Det var ett relativt litet bad, men väldigt passande eftersom det fanns gott om skugga (temperaturen låg strax under 30 grader de här dagarna), sand att bygga kakor av, gungor och en rutchkana. Papporna fick leka med storebrorsorna medan vi mammor servade de små.
 
 
Lite senare på eftermiddagen checkade vi in på hotellet. Våra lägenheter var verkligen helt perfekta! Det fanns många sängplatser att välja bland. Jag och Niklas delade på dubbelsängen i ett rum, Viggo låg i rummet intill i den breda underslafen i våningssängen och Winston sov i sin vagn. Ett rum stod helt oanvänt. Vi hade kunnat bo tre till utan att trängas det minsta! Köket var fullutrustat med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin, micro och husgeråd. Det fanns två små uteplatser där vi satt och tog varsin öl (som Niklas förutseende hade packat med) på kvällen. Middagen intog vi på hotellets stora uteservering med fin utsikt över badplatsen. Maten var god, särskilt den frasiga potatisvåfflan som serverades till ryggbiffen. Dessvärre fick jag bara äta halva min, eftersom Viggo tyckte den var minst lika god. Till efterrätt tog jag en jättegod crème brulée med rabarerkompott och en HIMMELSK sorbet. Barnen lekte vid lekplatsen (nåja, Viggo var lite överallt...) under uppsikt av oss från serveringen.
 
Hela familjen Lundin sov jättegott i de sköna hotellsängarna och vi var utvilade och redo för äventyret på Furuviksparken på torsdag morgon.
 
 

Bästis

Min älskade Fia. Än har vi bara våra aningar, men jag ska göra allt för att ge dig ett värdigt liv oavsett om det varar några veckor eller många år till! Du är min bästa vän och jag älskar dig!

Livet är skört!

I torsdags när vi åkte hem efter en hel dag på Furuvik var vi väldigt trötta och hungriga. Viggo somnade på två röda när han satt sig i bilen, så vi beslutade att köra så långt vi orkade innan vi stannade för mat. Vi kom ända hem, Niklas var tapper och körde hela vägen medan jag slumrade till då och då längs vägen. Vårt resesällskap stannade i Gävletrakten och åt, och när de kommit ut på E4:an igen höll de på att få efterrätten serverad genom vindrutan! Däcket på glassbilen hade tydligen exploderat när den körde om dem, och voltade in framför deras bil! Föraren av glassbilen fördes till sjukhus, men ska ha klarat sig utan allvarliga skador. Våra vänner klarade sig utan en skråma, tacka gudarna (och Johans reflexer) för det!!
 
 
Idag gick vi ner till Maltesholmsbadet, ganska sent kom vi iväg, inte förrän 12-snåret. Knappt hann vi lägga oss tillrätta när några killar i 14-årsåldern började ropa att någon skulle hoppa i. "Han är under vattnet, hoppa i, hoppa i!!" Många tittade upp och jag liksom de flesta andra undrade om det var på allvar eller om ungdomarna höll på med någon olämplig lek. Sedan kom någon springandes med en livboj och ytterligare någon dök i.
 
I samma veva kom Lotta som varit med Viggo vid strandkanten och frågade var Viggo var. Gissa om pulsen steg!! Jag och Niklas sökte febrilt med blicken på stranden och i vattnet, samtidigt som vi försökte förstå vad som hände ute på bryggan. Efter ungefär 10 sekunder fick vi syn på Viggo som sprang runt på stranden och vi håvade snabbt som attan in honom! Vi var skärrade.
 
Nu hade människorna på bryggan fiskat upp mannen som legat under vattenytan, fler tillkallades som kunde dra upp honom på bryggan. En kvinna som förmodligen jobbade inom sjukvården sprang fram och påbörjade hjärt-lungräddning. Hon och de andra höll på länge med hjärtkompressioner och hoppet om att mannen skulle överleva sjönk i takt med att minutrarna gick. Efter 10-15 minuter kom ambulansen och tog över. Även de höll på med HLR i otaliga minuter. Att på håll stå och se på när någons liv höll på att slockna var riktigt obehagligt! Till slut bars mannen upp på en bår och lastades in i ambulansen som ilade iväg med sirenerna på.
 
På Aftonbladet kunde man senare läsa att mannen klarat sig. Vilka hjälteinsatser badgästerna på bryggan gjort!
 
Tänk vad livet kan ändras på en sekund... Var rädda om er där ute!

Incheckad

Idag packade vi de tre B:na - barn, blöjor och badkläder (och lite annat) och åkte upp till Gävle. Här har vi checkat in på ett mycket fint lägenhetshotell som har ett perfekt havsbad alldeles nedanför backen.

Lägenheterna är alldeles nybyggda, de håller på att bygga en till länga bredvid. Våra 57 kvadrat inrymmer ett kök/vardagsrum tre sovrum med 5 sköna bäddar och ett stort badrum med dusch. Två uteplatser finns det också! Här har vi verkligen slagit huvudet på spiken!

Vi har sällskap av Cissi och Johans familj, som ju också har en 2-åring och en nyfödd. De bor en lägenhet ifrån vår. I våra bokade Furuvikspaket ingår en 2-rätters middag, logi, frukost samt entré till Furuviksparken (dit vi ska imorgon) för endast 1100:-/vuxen (barnen går gratis under 3 år och maten ingår även för dem). Avräknat bor vi såhär lyxigt för endast ca 550:-/vuxen! Ni förstår att jag är sjukt nöjd!

Bilder och mer semesteruppdatering kommer lite senare. Vi njuter!

RSS 2.0