Livet är skört!

I torsdags när vi åkte hem efter en hel dag på Furuvik var vi väldigt trötta och hungriga. Viggo somnade på två röda när han satt sig i bilen, så vi beslutade att köra så långt vi orkade innan vi stannade för mat. Vi kom ända hem, Niklas var tapper och körde hela vägen medan jag slumrade till då och då längs vägen. Vårt resesällskap stannade i Gävletrakten och åt, och när de kommit ut på E4:an igen höll de på att få efterrätten serverad genom vindrutan! Däcket på glassbilen hade tydligen exploderat när den körde om dem, och voltade in framför deras bil! Föraren av glassbilen fördes till sjukhus, men ska ha klarat sig utan allvarliga skador. Våra vänner klarade sig utan en skråma, tacka gudarna (och Johans reflexer) för det!!
 
 
Idag gick vi ner till Maltesholmsbadet, ganska sent kom vi iväg, inte förrän 12-snåret. Knappt hann vi lägga oss tillrätta när några killar i 14-årsåldern började ropa att någon skulle hoppa i. "Han är under vattnet, hoppa i, hoppa i!!" Många tittade upp och jag liksom de flesta andra undrade om det var på allvar eller om ungdomarna höll på med någon olämplig lek. Sedan kom någon springandes med en livboj och ytterligare någon dök i.
 
I samma veva kom Lotta som varit med Viggo vid strandkanten och frågade var Viggo var. Gissa om pulsen steg!! Jag och Niklas sökte febrilt med blicken på stranden och i vattnet, samtidigt som vi försökte förstå vad som hände ute på bryggan. Efter ungefär 10 sekunder fick vi syn på Viggo som sprang runt på stranden och vi håvade snabbt som attan in honom! Vi var skärrade.
 
Nu hade människorna på bryggan fiskat upp mannen som legat under vattenytan, fler tillkallades som kunde dra upp honom på bryggan. En kvinna som förmodligen jobbade inom sjukvården sprang fram och påbörjade hjärt-lungräddning. Hon och de andra höll på länge med hjärtkompressioner och hoppet om att mannen skulle överleva sjönk i takt med att minutrarna gick. Efter 10-15 minuter kom ambulansen och tog över. Även de höll på med HLR i otaliga minuter. Att på håll stå och se på när någons liv höll på att slockna var riktigt obehagligt! Till slut bars mannen upp på en bår och lastades in i ambulansen som ilade iväg med sirenerna på.
 
På Aftonbladet kunde man senare läsa att mannen klarat sig. Vilka hjälteinsatser badgästerna på bryggan gjort!
 
Tänk vad livet kan ändras på en sekund... Var rädda om er där ute!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0