Hotell Mirabell

Underbara arbetsdag! Idag stod det 08:00 - 14:30 på schemat, och även om jag gärna hade fått lite mer gjort innan jag gick hem, så var det skönt att komma hem tidigt. Åtminstone kände jag så tills jag kom hem. Jag välkomnades nämligen av en mysig gallspya precis innanför ytterdörren. Mmm!

I helgen var storasyster med lilla familjen på besök här i kvarteret Sängstället. Det var en snabb visit och verkligen hotellinspirerat. Familjen checkade in sent på fredagskvällen och såg till att vara ute innan 12 på söndagen. Däremellan var de runt på olika upptåg (läs shoppingturer), blev servade med massiva frukostar och två kilo godis till filmvisningen i salongen. Helgen gick som sagt fort, men jag fick min beskärda del av Valtergos och lite välförtjänt ledighet (även om en av gästerna väckte hotellvärdarna tio i åtta på morgonen och krävde frukost).

 
Två sorters bröd, skinka, renkött, ost, marmelad, gurka, tomat, röd och gul paprika, ägg, yoghurt, melon, två sorters juice, mjölk, O'boy, kaffe och wienerbröd.

Lördag:
- Finns det inget wienerbröd?
- Det får man beställa i förväg.
- Då beställer jag det till i morrn.

På söndagen:
- Det här är bättre än på Scandic, där fick man inget wienerbröd.

LURENDREJERI!

 

Två kilo godis.




Söt systerson.


Bröllopshelgen del 2

Lördagen den 19 februari var en strålande vacker vinterdag. Snön låg vit på marken, himlen var underbart blå och temperaturen låg runt -16 grader. Så slog klockan fyra och spänningen steg i Stjärnsunds vackra kyrka.



Intågandes kom de, min gamla barndomsvän Jessica och hennes kärlek Mikael, tätt följda av syskonskaran som dagen till ära fått titlarna tärnor och marskalkar. De var otroligt fina och det strålade om brudparet!



Allt gick vägen - båda sa "ja" och blev med detta herr och fru Winarve. Under den halvtimmeslånga ceremonin fick vi bland annat lyssna till solosång av Zandra Westergren, vilken pipa hon har den tjejen!




Så var det dags för fest! I väntan på brudparets ankomst bjöds det på bubbel och snittar. Snart efter att huvudpersonerna anlänt satt vi till bords och intog middagen. Vilken middag! Till förrätt serverades en jättegod jordärtskockssoppa med räkor och vitlöksbröd. Huvudrätten var inte heller fy skam. Marinerad fläskfilé, potatisgratäng, färsk sparris med parmesan och en gudomlig rödvinssås! Självklart stördes vi i maten med jämna mellanrum för att leka och sjunga lite. Som avslutning på middagen högg vi in på bröllopstårtan. Jag vet bara att jag slukade den fort, så jag antar att även den var god :-)

Mina bordsherrar Fredrik och Jonas.


Tydligen upphörde fotograferandet efter middagen, av innehållet i kameran att döma. Jag hade roligare saker för mig! Den ena dansen avlöste den andra. De båda marskalkarna kom man inte undan, och de var riktigt duktiga dansare båda två! Egentligen borde jag nog kollat upp min livförsäkring innan, det experimenterades med både dödslyft och dödskast. Undrar varför det alltid är lilla Johanna som råkar ut för detta? ;-) Tur att jag var tillräckligt förfriskad att inte inse farorna.

Det var ett helt fantastiskt bröllop och en fest som inte lämnade något att önska! Dagen efter var det presentöppning, och jag vill lova att varenda liten muskel i kroppen påminde om den lyckade kvällen. Den värsta träningsvärken i mitt liv satte in, och det dröjde ytterligare en dag innan jag kunde lyfta armarna över huvudet.

Tusen tack för en underbar helg, Jessica och Mikael (och alla ni andra inblandade)!


Bröllopshelgen del 1

I fredags efter jobbet bar det av! Den efterlängtade bröllopshelgen hade kommit och vi styrde kosan mot Dalarna och Långshyttan. Resan började bra. Efter 3 km skriker Niklas "Vänd!". Jag undrar såklart varför och får till svar att "Jag har glömt kostymen". Sådana skämt är jag inte särskilt förtjust i, speciellt inte som vi kommit iväg nästan en timme senare än tänkt. Det visade sig dock inte vara ett skämt, och jag svor många gånger i mitt huvud de extra 6 kilometrarna.

Väl framme vid hotellet strax efter 22 steg vi in på rummet i det gamla gårdshuset. Det var inte riktigt som vi hade tänkt oss. Dusch och toalett låg i korridoren och delades med ett annat rum (vilket vi visste), men standarden för 800:- natten var ganska mycket lägre än våra förväntningar. Rummet var iskallt, men trötta som vi var stupade vi i säng nästan direkt och somnade.


 
 

Dagen därpå var det frukost i huvudbyggnaden. Nu blev det lite bättre, även om det var kallt också i frukostmatsalen. Oljepannan hade gett upp under natten. Maten var hur som helst god och miljön var trevlig. Bröllopet skulle inte börja förrän kl 16, men vi passade på att duscha tidigt för att slippa stressa med fåfängan. Tur var det, visade det sig. I duschen rann vattnet undan väldigt långsamt. Faktum var att det steg högre och högre över fötterna, och vi passade så att det inte skulle rinna över kanten och blöta ner våra kläder som låg utanför. En kvart senare var det även stopp i wc-avloppet och vatten rann ut från toalett och handfat. Vi kontaktade hotellägarna. Det visade sig ha frusit i rören efter nattens stränga 31 minusgrader! Vi kunde inte längre använda våtutrymmena och blev hänvisade till ett annat rum. Eftersom hotellet var fullbokat skulle vi dela ett familjerum med ett annat par. I valet mellan pest och kolera valde vi ändå att bo kvar i vårt rum, skippa möjligheten till dusch, men genom att gå utomhus och in i nästa dörr ha tillgång till toalett. Allt bestyr åt upp det mesta av dagen och vips var det dags för bröllop!

To be continued... 


It's all about the package




Förberedelser

I helgen stundar bröllop och outfitten har filats på sedan inbjudan anlände i oktober. Klänningen som inhandlades till syrrans bröllop (men aldrig användes), har hängt i garderoben och inväntat rätt tillfälle i 2 ½ år! Till den klickade jag hem en bolero på Tradera som damp ner i brevlådan idag. 46:- och den passar perfekt!



Som kompensation till gårdagens gula misstag hittade jag dessutom en fin festväska för bara 74 riksdaler.



Frågan är vilka skor det blir till?

  
Närmare 20                        eller                     Närmare 30


Gult är fult

Vad mer ska jag säga?


Vetenskap eller galenskap?

Slank in på en sida där man kunde testa vilka yrken som kunde passa mig utifrån min personlighet. Med facit i hand är det kanske lätt att säga att "Det där är ju jag på pricken!", men faktum är att så känns det.

Jag är Hantverkaren:
Du gillar att göra saker, inte att prata om dem. Du har ett sinnelag för hur tekniska prylar fungerar och har lätt att lära dig nya saker. Du tycker om att arbeta med händerna och tillverka färdiga produkter. Du är en mästare på praktiska prylar, och är först med att anmäla dig om någon behöver en extra hand.

Jag säger ju det, jag vill bli snickare! Fast jag vill ha sovmorgon också ;-)


Stadsrutt

Åh, vad skönt det är att faktiskt ta tillvara på sin lediga dag! Vid tolv-snåret åkte jag in till stan, steg av vid Slussen och vandrade längs Skeppsbrokajen i det fina vintervädret. Bortsett från att mina tår snabbt frös till is visade sig Stockholm verkligen från sin bästa sida. I ett av tullhusen gick jag in för att köpa en liten hjärtepresent till min sambo. Där blev jag bjuden på en espresso medan jag väntade och kände servicen flöda över mig!

När detta mission var utfört traskade jag vidare med mina stelfrusna fötter och mötte upp Isabella och Sabina. Vi hann med en lunch på Taco Bar innan lillasyster skulle med tåget hem. Jag passade på att kila in på Ohlssons tyger när jag ändå var i stan, men i stället för gardintyg följde ett par meter tygband med hem. De ska ingå i ett litet projekt senare i veckan.

Ikväll väntar middag på restaurang Minerva. Har till slut fått ändan ur vagnen att använda Smartboxen jag fick av mina kollegor, när jag gick på tjänstledighet från jobbet förra sommaren. Lite romantik ska väl ändå klämmas in på Alla hjärtans dag, och vad passar då bättre än lite fransk mat i sällskap av min andra hälft?

Be aware

Idag ska man nog akta sig så inte himlen trillar ner. Jag har hört att sånt kan hända när man upplever saker som inte är normala. Som t.ex. att heta Johanna och vakna rastlös klockan sju en söndagsmorgon. Det är nånting som inte riktigt stämmer här...

Pling plong!

Eftersom vi har porttelefon används sällan vår dörrklocka. Medan andra hundar springer till dörren vid ett "pling plong", rusar Fia dit till rocklåten "Dirty dirty hole". Så fort husses mobil ringer är hon redo vid dörren (oavsett om det ringer via porten eller ett vanligt mobilsamtal)! :-)

Vinter 1.2

Efter ca 18 timmars snöande låg det inte helt oväntat flera decimeter snö på marken i morse. Bilen var lyckligtvis hemma och hel igen (efter en total reparationskostnad på 7836 riksdaler!!). Jag hade redan igår kväll övervägt att - trots den extra halvtimmen det skulle ta - ta bussen via dagmatte till jobbet. Det hade ändå inte gått visade det sig, all busstrafik var inställd i hela Stockholms län pga vädret. Tacksam över Fårrden gav jag mig iväg. Jag kom tre meter innan jag körde fast :-P Där stod jag på tvären mitt över gatan. Jag misstänkte att plogbilen inte skulle bli så glad om jag lämnade den där, så jag fick snällt springa in och hämta spade och sand. Efter många tappra spadtag kom jag loss och gick tillbaka in med räddningsredskapen. På vägen mötte jag en granne som jag log lite mot och sa menande att det här var dagens äventyr. Han skrattade lite åt mig och sekunden senare snubblade jag över en snödriva och försvann. Snögubben insåg att det nog var lika bra att gå in och hämta torra strumpor och byxor att byta om till på jobbet.

Resten gick faktiskt riktigt bra. Jag fick såklart samsas med fler bilister än vanligt, men folk var kloka nog att köra lugnt. Erfarenheten sa mig också att inte ställa bilen på gatan när jag kom fram till jobbet, och när det var dags att åka hem igen var bilen tinad och glad efter en dag i P-huset. Hemfärden gick också bra, trots modd och djupa hjulspår. Mirabellbacken var dock inte lika väl omhändertagen som vanligt, utan jag fick avsluta dagen precis som den började, med spade i hand.


Ibland blir det fel

Nyvaken + Para strumpor =


Panik!

De ringde precis från verksta'n och följande behövde åtgärdas: Byta bromsklossar fram och bak, bromsskivor fram och nytt bromsok. Och vad kan detta gå på? 9200:- Nia-tvåa-nolla-nolla. Med andra ord ruinerad. Undrar om fårrden ska hamna i bilhimlen nu?


Hål i plånkan

Jag har förfasats över hur mycket tråkiga utgifter jag haft den senaste månaden. Det har varit läkarbesök, medicin, hundmat, veterinär, lån, bensin... Ja, ni hör. Men idag har jag fyndat! Rea på rea, klubbrabatt, personalrabatt och premiecheckar! Tyvärr blev lyckan kortvarig. På vägen hem från jobbet började bilen knasa, och plötsligt gick den varken styra eller bromsa. Höger framhjul verkade på något sätt låsa sig och det blev snorhalt på vägen! Hem kom vi i alla fall, båda helskinnade och inga pensionärer på kofångaren. Jag tog genast en titt på däcket och såg att hjulnavet glödde och var alldeles rött! Dags för bildoktorn också, bye bye savings...


Vad säger man?

Idag var en riktigt seg och utdragen arbetsdag. Efter lunch kom ELÄNDET igen och jag kände mig alldeles matt och hängig. Jag kände dock inte att det var läge att gå hem, dels för att jag inte ville och dels för att vi ändå var alldeles för få på avdelningen. Jag uthärdade och åkte hem och gick och lade mig 19:30 - hur trött som helst! Kunde ändå inte sova och snart låg jag där med iskalla tår och brännhet överkropp. Feber igen.


RSS 2.0