En åsna till familjen

Nu är det gjort! Syskonvagn inför den kommande tvåbarnstiden är beställd ifrån Holland. Hutlöst dyrt, men jämfört med ett köp i svensk butik har vi "sparat" 5000:- Dessutom går vagnen att växla mellan singel-/dubbelvagn, vilket var en avgörande faktor. Sitsarna är även individuellt vändbara, så man kan välja om man vill ha båda barnen framåt, bakåt eller en åt vardera håll. Gillar skarpt den extra varukorgen i singelläget också! Med eller emot, här är den, Bugaboo Donkey:
 
 

Dan före dan

Julklapparna ligger fint inslagna på hög, packningen är så gott som klar, kylen nästan tömd och allt verkar redo för julfirande i Falköping.

Om historien bara slutade där och inte med mig kramandes den vita porslinsskålen. Jag kommer inte få träffa Tomten i år (inte Viggo heller för den delen), inte få mysa med min stora familj på julafton. Jag kommer få ligga här, isolerad i vår lägenhet med stackars Niklas och Viggo som är värda en RIKTIG jul.

Ja, jag är BITTER!

Jullov

Imorgon är sista dagen innan familjen tar jullov. Känns både skönt och lite stressigt för egen del, vill hinna så mycket på jobbet. Väl utstämplad imorgon vet jag ändå att jag kommer kunna koppla av i jul, det handlar nog snarare om att jag inte riktigt är redo att sluta. I januari kommer jag förhoppningsvis bara jobba 2,5 veckor innan det är dags att gå hem och invänta bebisen.
 
De senaste kvällarna har jag tagit tag i julbaket, som jag egentligen velat men inte hunnit/orkat göra tidigare. Jag kan konstatera att jag jobbar bäst under press - satte nämligen deadline till imorgon så Viggo kan ge sina dagisfröknar lite godsaker som tack för den här terminen. Jag är nästan lite avundsjuk på dem...
 
Polkabräck, skumtomtefudge, Rocky Road, Mozartkulor och marknadskarameller.

Lucia

Idag har vi firat Lucia på dagis. Falköpingsgänget hade kompletterats bra med vår pepparkaksgubbe. Trots att Viggo övat sånger hemma deltog han mycket sparsamt i luciatåget. När han insåg vem som stod bakom kameran fick fotografen (alias mamma) följa med i tåget för att över huvud taget få honom att stanna kvar under konserten. Pappa, farmor, farfar och gammelfastrarna stod också i publiken.
 
 

RSS 2.0