Dan före dan

Julen är på ingång! Pyntet är framplockat, hunden står i duschen och jag gör några sista tappra försök att få till lite julgodis. Madrass till gästerna är inhandlad, maten likaså. Städningen är påbörjad, men varken jag eller N är särskilt kända för att vara effektiva på den fronten :-P Allt har ju som bekant sin tid.

Den fula dockan har fått flytta upp ur jullådan i år och intagit platsen under granen.

Gran anno 2011

I söndags tog jag med mig sambon på årets granjakt. Det här var enda chansen att skaffa gran om jag ville ha Niklas med mig. Efter fjolårets bravad tyckte jag mig inte ha några alternativ, gravid och begränsad som jag är. Det blev Plantagen i år igen, jag hade en rabattkupong där som jag tänkt passa på att använda. Utbudet var dock klent. Jag tog några mindre graciösa skutt mellan vattenpölarna och pekade på en gran som N fick hålla upp. "Kanske den." Ytterligare några små skutt och bara någon minut senare återvände jag till Niklas och granen: "Vi tar den". Ett par småblommor följde med till kassan för att komma upp i nivån för rabatterbjudandet. Väl i kassan var dock granen en hundring billigare än jag trott, alltså ingen rabatt där inte! Med andra ord kunde vi köpt gran precis vart som helst, och haft betydligt fler att välja på...

Historiens snabbaste granköp kompenserades när vi kom hem av historiens mest tidskrävande graninstallation. Det tog säkert en timme att smalna av stammen så pass att den gick i julgransfoten. Jag förstår fortfarande inte hur jag klarade av allt det där på egen hand förra året..!

Nu står den i alla fall där, klädd och fin inför jul!


Klumpfot

Det är nu jag börjar önska att Liten var planerad till sensommaren... Försök klämma ner de här i en trång vintersko!


Vecka 31

Magen växa stor och tjock
Svår att
rymmas under rock
Tio veckor kvar att vänta
Tills ut titta liten jänta
Nej, nu var jag alltför snabb
Kanske blir det liten grabb?

Vem är du?!

Sömnlösa nätter

En inbyggd kickboxare, läckande boobs, tryck på blåsan, kurrande mage, domnade armar, smärtande fingrar, nattvaken hund... Listan kan göras lång över saker som ställer till det för nattsömnen. Det går sällan en natt utan sömnavbrott nuförtiden. Det värsta är att när jag väl vaknat är det stört omöjligt att somna igen. I min enfald trodde jag att det var först efter förlossningen som nattjouren tog sin början. Big mistake.

Fröken duktig

Det är inte ofta jag faller som en fura för böcker, men så fort jag fick höra talas om den här vaknade min läslust med ett ryck! Annika Sjöö har satt ord på hela min existens! Idag blir det bokjakt!

Klicka på bilden för att se utdrag ur boken.

Dagen som försvann

Den här dagen kom och gick lika fort igen. I morse var det upp med tuppen och gå på MVC-kontroll. Outsövd slocknade jag därefter i soffan och fortsatte tuppluren i sängen. Ett par timmar senare var jag fortfarande ett vrak och bakplanerna gick i stöpet.

Jag hann åtminstone slänga ihop ett par limpor och kika över till Katarina som fyllde år. Nya tag på onsdag!


RSS 2.0