7 hål senare

De här väggkuberna köpte jag för tre år sedan. Nu sitter de äntligen på väggen!
 
 

Lilla magen

Idag har jag varit på MVC igen. Jag har blivit lite bättre på att ta järntabletter så HB:t hade stigit till 113, det var barnmorskan nöjd med. Hon påpekade också att det var en liten mage och jag svarade att "de brukar säga det". Det är nämligen den kommentaren jag får av de flesta. Ibland blir jag nästan provocerad. Inte får man sitta på tunnelbanan heller :-P
 
Vid mätning av magen såg jag hur hon funderade, hon ställde återigen frågan hur stor Viggo var när han föddes och konstaterade att han ju varit en lagom stor bebis vid födseln. "Det kanske är en liten tjej den här gången" sa hon. Huvudet har börjat fixera sig, fortfarande ruckbart, men att Våfflan ligger långt ner kan vara en förklaring till det stillastående SF-måttet. Hon bokade in en tid redan nästa vecka för att se att magen fortsätter växa, men ville inte oroa mig utan sa att det är ofta SF-måttet minskar med 2 cm när bebisen fixerar sig. Jag är ju inte den som oroar mig förrän riskerna är uppenbara, det är en egenskap jag uppskattar hos mig själv!
 
Idag är jag i vecka 32+1, 11 kg plus på vågen kan jämföras med 20 kg i vecka 34+3 med Viggo. Tack och lov har jag sluppit vätska och svullnader den här gången!

Jag hamrar och spikar...

...jag bygger ett kök! Och lite annat barnrumsrelaterat.
 
Jag kan inte nog understryka min frustration över alla halvfärdiga saker här hemma. Och när jag väl tar tag i dem möts jag av motgång efter motgång. Skrivbordet såldes förra helgen och i och med det kunde möblerna inta sin rätta position - äntligen! Det innebär att saker även kan ta sin plats på väggarna. Jag har måttat, lånat verktyg och kavlat upp ärmarna. Viggo är på dagis och jag är graviditetsledig. Idag har jag förstått att graviditetsledig har en viss poäng. Man ska visst inte stå med borrhammare och sticksåg istället för att kånka på ett varuhus i åttonde månaden. Bebisen sa ifrån och projektet tog stopp igen!
 
Ja, så här ser det ut i min verkstad. Jag är nog jättepopulär i lägenheten under nu.


Detektivarbete

Barnvagnen som jag beställde kom med lastbil redan en vecka efter beställning. Dock var vi inte hemma och kunde ta emot paketen, så häromdagen skulle jag hämta ut dem på en postcentral. Det gick jättesmidigt - med det ena kollit. Det andra verkar nämligen vara uppslukat av jorden, man har inte lyckats hitta det någonstans. Posten har nu tagit på sig damasker och förstoringsglas i jakten på mitt försvunna kolli. Paketet, var är du?

Hurrarop

Det tog skruv! På vägen hem från dagislämningen imorse ringde Försäkringskassan och förklarade att de låg efter i handläggningen, men att jag ska få min graviditetspenning beviljad. Sex arbetsdagar kvar med andra ord :-)

Nåååå?

Jag väntar och väntar. Någon vecka före jul skickade jag in min ansökan om graviditetspenning till Försäkringskassan. Idag ringde jag för att höra hur långt man har kommit i ärendet. Det var en tafatt ung tjej i andra luren, men jag fick henne åtminstone att anteckna för handläggaren att jag ringt och efterfrågat ett beslut. Nästa torsdag är min sista arbetsdag om jag får det beviljat, men om inte...? Stressande att inte veta!

Söndag

Idag har jag plockat undan julen. De vissna blommorna står kvar, men kontot är tomt så nytt till krukorna får vänta.
 
Igår fick vi vinterns första riktiga snö, och Kung Bore kom med minusgrader så att den faktiskt ligger kvar också! -7°C visade termometern när hela familjen gav sig ut med pulkan på förmiddagen. Både barn och hund uppskattade turen (föräldrarna var lite frusna).
 
 
När vi ändå var ute gick jag förbi kiosken och hämtade ut mitt paket med mammakläder som jag beställt från England, och förstå min lycka när jag kom hem och allting satt som en smäck - inklusive jeansen! :-D

Så många projekt...

Jag har alltid trott att jag är en person som får saker gjorda, men helt klart motbevisat det påståendet ett flertal gånger, inte minst när det kommer till Viggos rum. Jag älskar att planera, men uppenbarligen hade jag önskat att planen blev verklighet med hjälp av ett trollspö. Nu har jag än en gång planerat om barnrummet, anpassat för två, och listan på saker att göra blir längre...
 
¤ Stadga upp byrån samt slipa och måla den
¤ Slipa och måla växasängen
¤ Snickra klart barnköket och måla det
¤ Sätta upp vägghyllorna i anslutning till köket (på en ytterst skev och ojämn vägg!)
¤ Sälja skrivbordet - annons upplagd, YAY! (alltid nåt)
 
Och när detta är gjort kan jag ÄNTLIGEN börja möblera och sätta upp saker på väggarna. Måste börja sätta deadlines..!

Gratis är gott

Fördelen med att bo i storstan är tillgängligheten! Någonstans någon gång hade jag hört talas om att man kunde låna gratis släp, så jag satte igång att googla. Mycket riktigt, på flera håll i närheten kunde man hämta ett släp och lämna tillbaka det senast dagen efter, och allt man behövde göra var att cruisa runt med släpvagnens reklam! Vi tecknade en frivillig försäkring för 39:-, men det får man nog ändå betrakta som gratis.
 
Av ren nöjdhet ska jag göra lite smygreklam här, för så här smidigt hade jag inte vågat hoppas på att det skulle gå att få hem den där antika pjäsen!

Nästa tillskott

När plånboken ändå läcker har jag idag köpt en säng på Blocket. Dock kom jag hem utan säng, då denna antika pjäs inte gick plats i bilen. Nu jobbar jag på lösningar på hur jag ska få hem den...
 
 

RSS 2.0