Bröllopshelgen del 1

I fredags efter jobbet bar det av! Den efterlängtade bröllopshelgen hade kommit och vi styrde kosan mot Dalarna och Långshyttan. Resan började bra. Efter 3 km skriker Niklas "Vänd!". Jag undrar såklart varför och får till svar att "Jag har glömt kostymen". Sådana skämt är jag inte särskilt förtjust i, speciellt inte som vi kommit iväg nästan en timme senare än tänkt. Det visade sig dock inte vara ett skämt, och jag svor många gånger i mitt huvud de extra 6 kilometrarna.

Väl framme vid hotellet strax efter 22 steg vi in på rummet i det gamla gårdshuset. Det var inte riktigt som vi hade tänkt oss. Dusch och toalett låg i korridoren och delades med ett annat rum (vilket vi visste), men standarden för 800:- natten var ganska mycket lägre än våra förväntningar. Rummet var iskallt, men trötta som vi var stupade vi i säng nästan direkt och somnade.


 
 

Dagen därpå var det frukost i huvudbyggnaden. Nu blev det lite bättre, även om det var kallt också i frukostmatsalen. Oljepannan hade gett upp under natten. Maten var hur som helst god och miljön var trevlig. Bröllopet skulle inte börja förrän kl 16, men vi passade på att duscha tidigt för att slippa stressa med fåfängan. Tur var det, visade det sig. I duschen rann vattnet undan väldigt långsamt. Faktum var att det steg högre och högre över fötterna, och vi passade så att det inte skulle rinna över kanten och blöta ner våra kläder som låg utanför. En kvart senare var det även stopp i wc-avloppet och vatten rann ut från toalett och handfat. Vi kontaktade hotellägarna. Det visade sig ha frusit i rören efter nattens stränga 31 minusgrader! Vi kunde inte längre använda våtutrymmena och blev hänvisade till ett annat rum. Eftersom hotellet var fullbokat skulle vi dela ett familjerum med ett annat par. I valet mellan pest och kolera valde vi ändå att bo kvar i vårt rum, skippa möjligheten till dusch, men genom att gå utomhus och in i nästa dörr ha tillgång till toalett. Allt bestyr åt upp det mesta av dagen och vips var det dags för bröllop!

To be continued... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0