Furuvikssemestern, del 1

Förra veckan åkte vi som jag nämnde upp till Gävle på en liten minisemester tillsammans med familjen Jacobsson/Dahlström. Vi åkte hemifrån ca 10:40 på onsdagen. Nästan direkt började Winston skrika och när det inte upphörde stannade vi i Akalla/Kista innan vi kom ut på motorvägen. Det var tur - myyyycket bajs!! Hungrig var han också. Vips hade restiden plussats på med en halvtimme!
 
När vi rullade in i Gävle hade Viggo precis somnat, så vi köpte lunch på en mack och förtärde den i bilen i skuggan av pumptaken innan vi fortsatte de ca 15 kilometrarna till vårt slutmål, Engeltofta. Vi anlände ca 13:15 och mötte upp vårt resesällskap på gräsmattan bakom hotellet, alldeles intill havet! Det var ett relativt litet bad, men väldigt passande eftersom det fanns gott om skugga (temperaturen låg strax under 30 grader de här dagarna), sand att bygga kakor av, gungor och en rutchkana. Papporna fick leka med storebrorsorna medan vi mammor servade de små.
 
 
Lite senare på eftermiddagen checkade vi in på hotellet. Våra lägenheter var verkligen helt perfekta! Det fanns många sängplatser att välja bland. Jag och Niklas delade på dubbelsängen i ett rum, Viggo låg i rummet intill i den breda underslafen i våningssängen och Winston sov i sin vagn. Ett rum stod helt oanvänt. Vi hade kunnat bo tre till utan att trängas det minsta! Köket var fullutrustat med kyl, frys, spis, ugn, diskmaskin, micro och husgeråd. Det fanns två små uteplatser där vi satt och tog varsin öl (som Niklas förutseende hade packat med) på kvällen. Middagen intog vi på hotellets stora uteservering med fin utsikt över badplatsen. Maten var god, särskilt den frasiga potatisvåfflan som serverades till ryggbiffen. Dessvärre fick jag bara äta halva min, eftersom Viggo tyckte den var minst lika god. Till efterrätt tog jag en jättegod crème brulée med rabarerkompott och en HIMMELSK sorbet. Barnen lekte vid lekplatsen (nåja, Viggo var lite överallt...) under uppsikt av oss från serveringen.
 
Hela familjen Lundin sov jättegott i de sköna hotellsängarna och vi var utvilade och redo för äventyret på Furuviksparken på torsdag morgon.
 
 

Kommentarer
Postat av: Cecilia Ratnér

Tack för tipset! Det ser jättefint ut och väldig prisvärt. //Cecilia

Svar: Det var hur bra som helst! Man får dock vara beredd på att servicen var lite tafatt, säga till om glas till ölen, be om grillkniv till köttet och mer eller mindre själv se till att de tog betalt av oss :-P Inte otrevlig personal på något sätt, bara lite outbildad.
mirabellbacken.blogg.se

2014-07-16 @ 21:53:56
URL: http://iam-cecilia.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0