Lilla kämpen

Tiden springer iväg och snart är Winston hela två veckor! Igår hade jag skrivit ihop ett inlägg om förlossningen, som försvann efter att markören hoppat till fel ställe och jag sedan tryckte på backstep. Bittert! Håll tillgodo, förhoppningsvis orkar jag skriva om det snart.
 
Sedan hemgången från BB har vi varit tillbaks på återbesök och hörselscreening på Sophia. Vikten vid 3 dagar såg jättebra ut, han hade endast gått ner 3% vilket var strålande siffror. Hörselscreeningen gick utan anmärkning. I måndags var Åsa från BVC här på hembesök, då hade han på de 8 dagarna endast gått upp 10 g till 3450. Vi fick order om att hålla strikt på mat minst var tredje timme och komma till öppna mottagningen idag för att kontrollera vikten igen. Ytterligare 35 g hade han lagt på sig, vilket var okej men knappast perfekt. Vi påpekade att han har kort tungband och när de kollade i munnen tyckte de att läkaren skulle skriva en remiss för att få det klippt. Även Viggo hade kort tungband när han föddes, och i och med att han hade så höga gulsotvärden klippte de det redan när han var 4 dagar för att han skulle kunna äta lättare (bilirubin är fettlösande och därför ordineras mycket bröstmjölk till nyfödda med förhöjda värden). Att min "korta-tungbandsgen" haft så hög genomslagskraft...
 
Utöver viktkarusellen har Winston redan drabbats av sin första förkylning. Sedan i lördags har han dragits med snuva och slem i halsen som vi gjort vårt bästa för att lindra med snorsug och koksaltlösning.
 
Nu väntar ytterligare besök på BVC med vikt- och navelkontroll (stumpen har lämnat efter sig ett granulom som idag lapiserades), ev. besök på Astrid Lindgren för tungbandet och kanske även ett besök på amningsmottagningen. Niklas två pappaveckor är nästan över och jag befarar ett fasligt rännande framöver. Huvudsaken är ändå att man har koll från vårdens sida och att vår minsting bättrar på sig!
 
 

Kommentarer
Postat av: Cissi

Så fin så fin!

2014-04-10 @ 13:41:48
URL: http://lyckobebis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0